Fel ev alatt GCSE?
Mostmár számos osztályzási rendszer van egyébként, nem A*-F-ig.
Az angol mennyire megy? A matek nem nehéz, nagyjából olyan feladatok vannak, mint amiket egy átlag magyar 8. vagy 9. osztályos tanuló is tud. Csak nem árt őket feleveleníteni. Egyedül a matekot és az angolt kell megnyomni, ha az jól sikerül, mehetsz College-ba szakmára, esetleg A level-re.
Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy idén GCSE-t kell írnod. Hisz most vagy 11. osztályos, igaz? Akkor te már arról lekéstél. Angliában hamarabb kezdik a sulit, és egy évvel előbb is járnak a korhoz képest. Vagyis ha most itthon vagy 11-es, akkor kint Angliában már 12. osztályosnak számítanál. De az már nem High School, hanem College. Ott viszont nem árt angol/matek gcse-t tenned, meg mellette talán elkezdhetsz valami szakmát level 1-en. Mit szeretnél tanulni? (Az A level-t nem ajánlanám, főleg így. Jobb a BTEC, az sem zárja ki az egyetemre való továbbtanulást)
Azert gondoltam, hogy megcsinalom kulon tanfolyamon a matek GCSEt (peldaul Norwichban ingyen oktatjak a matekot) es akkor jovore mehetek collegeba, mert ugye ahhoz elvaras a GCSE.
Az angol okes, a college azt mondta, hogy azt egy IELSTel is kivalthatom, de meg nem dontottem, hogy abbol is GCSE legyen vagy itthon csinaljam meg gyorsan az IELTSet.
19 éves korig minden College minden szakja ingyenes.
Viszont inkább csináld meg itthon az IELTS-et, jobban jársz mert a GCSE-n 1 évet kell bejárnod és csak évvégén lesz a vizsga. Minimum B2 legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!