Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Nyelvszakos egyetemisták! Mit...

Nyelvszakos egyetemisták! Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Van itt olyan aki nyelvszakra járt és volt erasmuson külföldön tanulni de nem nyelvterületen? Egy példa: germanisztikára jársz de nem német nyelvterületre mentél ki hanem mondjuk Olaszországba.

Ha nem az adott nyelvszak nyelvének országába megy valaki, akkor is van értelme?

Én német nyelvterületre gondolnám esetleg az Erasmust de alapszakon nem germanisztikára jártam. Mesterszakon tolmács-fordítón leszek 2 idegen nyelvvel de egyik sem a német.

Azért gondolkodok német nyelvterületen mert a német tudásomnak lehet sokat használna egy kint töltött félév, németből kevesebbet tudok, mint a többi nyelvből viszont az se biztos hogy a munkám során szükségem lesz rá, ezt nem tudhatom előre. Meg az is tetszik, például Ausztriában hogy közelebb van, könnyebb hazajönni közbe ha valami annyira fontos dolog történne itthon hogy muszáj hazalátogatni pár napra. Meg maga a természet, a hegyek, a városok (Innsbruck, Ischl, Bécs) szintén tetszenek.

Amúgy nekem francia vagy angol nyelvterületre érné meg elvileg legjobban kimenni mert ezeket a nyelveket tanulom tolmács-fordítón és lehet ezeket kellene még jobbra fejleszteni de a németem meg nem olyan fejlett, mint ezek és azt is lehet fel kellene javítani.

Meg arra gondoltam, hogy esetleg Ausztriában egy félév Erasmus, Franciaországban meg esetleg a szakmai gyakorlatot végezném, utóbbi mondjuk egy vagy maximum 2 hónap lenne. Viszont ha egy félévre kellene kimenni, akkor Ausztriába lehet szívesebben mennék.

Kérdés: ti csináltatok hasonlót? Mit gondoltok: van értelme:

2019. aug. 13. 11:13
 1/2 A kérdező kommentje:
van értelme?*
2019. aug. 13. 11:13
 2/2 A kérdező kommentje:
Vagy ha ti magatok nem is voltatok így külföldön de ismertek olyat aki igen? Megbánta, hogy oda ment ki ahova ment?
2019. aug. 13. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!