Hogyan és milyen módon lehetek mentőtiszt?
Szerintem érdemes biológia és kémia faktra is elmenni. Ugyan egyik érettségi sem felvételi követelmény, de egyszerűbb lesz az elején ha van e területen egy kis jártasságod. Emeltnek meg inkább a biológiát javaslom.
Ugyan jövőre változik a felvételi és kell már emelt meg hallottam olyat is, hogy nem adnak egy emeltre plusz pontot, igazából nem nagyon érint a téma, szóval ennek nézz utána és ha szükséges a ponthoz tegyél még egy emeltet az meg kb bármelyik felvételi tárgy lehet ami jól megy. (Magyar, matek, nyelv, infó vagy a kémia is ha annyira jó vagy benne)
Egyébként nincsenek olyan hű de magas ponthatárok, szóval bekerülni nem nehéz, bent maradni annál inkább.
Még annyi, hogy ha lehet a SOTEt kerüld el, az nem embernek való. Szánalom, hogy mennyire lenyúzzák meg tönkre teszik az ott tanulókat. (Tapasztalat) Inkább valamelyik vidéki egyetemre menj.
Szia! A
1. Éves SOTE-s tiszthallgató vagyok. Ha van kerdesed, írj! Amúgy tényleg kerüld el. :D hacsak nem akarsz extrém sokat kínlódni.
Ja, és inkább AOK és onnan mentőorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!