Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Hogyan és milyen módon lehetek...

Hürkecz Alex kérdése:

Hogyan és milyen módon lehetek mentőtiszt?

Figyelt kérdés
Sziasztok, jelenleg gimnáziumba járok 10.es és 16 éves vagyok. Érzek magamban annyi elhivatottságot és szeretnék is mentőtiszt lenni. Már egy csomó elsősegély tanfolyamon vettem részt a gimnázium keretein belül és ezeket a foglalkozásokat mentőtisztek tartották, Ők szeretették meg ezt velem. Jövőre kell faktot választani és szeretnék helyesen és az ehhez szükséges követelményekhez megfelelő érettségit tenni. Ezért szeretnék ebben jártas személy tanácsait kérni. Pl. Milyen faktot válasszak? , Milyen szintűt és miből tegyek le érettségit? Aki tudna ilyen információkkal szolgálni az kérem írjon, akár privátba is. Köszönöm

2019. máj. 6. 14:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes biológia és kémia faktra is elmenni. Ugyan egyik érettségi sem felvételi követelmény, de egyszerűbb lesz az elején ha van e területen egy kis jártasságod. Emeltnek meg inkább a biológiát javaslom.

Ugyan jövőre változik a felvételi és kell már emelt meg hallottam olyat is, hogy nem adnak egy emeltre plusz pontot, igazából nem nagyon érint a téma, szóval ennek nézz utána és ha szükséges a ponthoz tegyél még egy emeltet az meg kb bármelyik felvételi tárgy lehet ami jól megy. (Magyar, matek, nyelv, infó vagy a kémia is ha annyira jó vagy benne)

Egyébként nincsenek olyan hű de magas ponthatárok, szóval bekerülni nem nehéz, bent maradni annál inkább.

Még annyi, hogy ha lehet a SOTEt kerüld el, az nem embernek való. Szánalom, hogy mennyire lenyúzzák meg tönkre teszik az ott tanulókat. (Tapasztalat) Inkább valamelyik vidéki egyetemre menj.

2019. máj. 8. 06:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! A

1. Éves SOTE-s tiszthallgató vagyok. Ha van kerdesed, írj! Amúgy tényleg kerüld el. :D hacsak nem akarsz extrém sokat kínlódni.

Ja, és inkább AOK és onnan mentőorvos.

2019. máj. 10. 00:45
 3/3 anonim válasza:
Szia. Elsős vagyok a debreceni egyetemen mentőtiszt szakon, ha van bármilyen kérdésed írj bátran! :)
2019. máj. 12. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!