Van értelme az OKJ-s grafikusi képzésnek?
Persze, én 2 éve végeztem, és már a tanfolyam végzése közben jött innen-onnan munka. Miután megkaptam a papírt, kerestem állást is.
Felvettek volna 2 grafikai stúdidóba is az első hónapban, de mivel jöttek megkeresések, úgy döntöttem, inkább magánvállalkozó leszek.
Annyi megrendelés jött ismerősök és ajánlások által, hogy kiváltottam a Katás vállalkozói igazolványt már a 4. hónapban.
Már így is többet kerestem (olyan munkával, amit szeretek), mint az előző munkahelyemen, de tudtam, hogy az ismerősök és elégedett ügyfelek ajánlása nem tart ki a végtelenségig, ezért kb. egy év után megbíztam egy marketingest, aki új ügyfeleket hajt fel nekem. Annyira nem olcsó, de szinte azonnal éreztem a hatását az ügyfelek számában. 80 ezer forint egy hónapban a teljes marketing szolgáltatása minden hirdetéssel, de 300-400 ezernyi munkát hoz minden egyes hónapban (ezen felül persze mindig van pár megrendelő, aki ajánlásból jön). Úgyhogy elégedett vagyok. Heti 4 napot dolgozom, de több ügyfél nem is kellene, ez így elég nekem.
Rajzolni és festeni amúgy nem kell tudnod. Én sem tudok. Ez alkalmazott grafika, számítógépen dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!