PHP képzést hol találok?
Kb mintha azt kérdeznéd, hogy hol tudsz Budapesten videókat nézni. Mondjuk az interneten???
Tele a net mindenféle tanfolyamokkal, könyvekkel stb stb stb.
Nem, kézeld nincs.
Ezért gondoltam, hogy segítséget jérnék. De ha valaki tud jó könyvet, azt is írhat.
Most az nem egészen világos, hogy továbbtanuláson gondolkodsz, vagy csak honlapokat szeretnél farigcsálni?
(1) Ha ez utolsó, akkor szerintem először is tölts le egy-két Wordpress könyvet és csinálj Wordpress oldalakat. A világ honlapjainak valami 60%-át Wordpress hajtja, és igazság szerint egy átlag honlap bőven elvan Wordpressel és/vagy Magento-val. Tanulj WP-t, HTML-t, CSS-t, ezekhez nem kell tanfolyam, tele van tutorialokkal a net. Jó ötlet a YouTube meg a fentebb említett Udemy is.
(2) Ha meg továbbtanuláson gondolkodsz, akkor a PHP nem a legremekebb ötlet, inkább kezdj el valami rendes nyelven programozni. Kezdőknek az egyik ajánlás a Pharo (ezt nem ismerem, de ez egy Smalltalk nyelvjárás és nagyon ajánlják kezdőknek); a Racket (amely egy Scheme nyelvjárás, és van hozzá egy nagyon jó IDE a DrRacket); illetve újabban a Pythont ajánlgatják (amit én kifejezetten utálok, de tényleg ezt dicsérik mostanában).
Amit az MIT-n tanítanak kezdőknek, az a [link] (HtDP) könyv, ez egy egyszerű Scheme dialektust tanít, de valami iszonyúan jól. Itt kellene minden szoftverfejlesztőnek kezdeni. A másik könyv, amely "alap" az MIT-n az a SICP: [link]
"illetve újabban a Pythont ajánlgatják"
kb az utóbbi 15 évben
Előző: ebből mindössze 4 éve vette át a Python a kezdő nyelv szerepét a Javától az amerikai egyetemeken: [link]
... de az MIT-ben, British Columbián és más "jobb" egyetemeken továbbra is a Scheme a kezdő nyelv és a SICP és a HtDP a kezdő tankönyvek, utána meg Java van.
Badarság, hogy nem jó ötlet a php. Igenis tanuld meg, mert sokszor bele fogsz futni. Vajon a wordpress html-ben van írva? :D
Én szvsz. mostanság a node.js, java megy és a phyton is ismét kezd teret hódítani.
Ha kifejezetten webben gondolkozol, ajánlom figyelmedbe a react-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!