20 évesen milyen hangszert érdemes elkezdeni?
Csak és kizárólag olyat, ami érdekel és tetszik, méghozzá szívből és zsigerileg. Ugyanis ez fog motiválni, ez fog előre vinni. Egyáltalán, ez az értelme annak, hogy megtanulsz valami hangszeren játszani.
A korod ne érdekeljen. Egy "egyszerűbb" hangszer kevésbé fog menni, ha nem tetszik annyira zsigerileg neked, mint egy bonyolultabb, amin megtanulni viszont valóban vágynál.
Egyet értek az előzővel. Hallgass meg minél több hangszert, nézz videókat, képeket, hátha hang, vagy kinézet alapján valamelyik megtetszik. A vonósokat és a zongorát ajánlják, hogy már nagyon picinek elkezdjék, nekem 9 évesen azt mondták, hogy idős vagyok már hozzá, de nem érdekelt és bár más utakon és kicsit később, de zongorázni is elkezdtem. Sose volt vele gondom, sőt!
A fúvósokat idősebben ajánlják elkezdeni, a hangszer mérete miatt stb.
A lényeg, hogy olyat válassz, ami tetszik és visz magával, mindegy, hogy hány éves vagy, a lényeg, hogy a te döntésed. Sok sikert a választáshoz. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!