Milyen egy OKJ-s iskola?
Üdv. Az érdekelne, hogy milyen egy OKJ-s iskola? Úgy értem, hogy hogy működik pontosan? Hány éves kortól lehet menni? Általában hány órától kezdődik, és hányig tart? Kb olyan mint a rendes iskola (7:30-tól,3:00ig kb)? Mennyi az átlagkorosztály akik csinálják az okj-t?
Le szeretnék rakni egyet, de még kicsit tanácstalan vagyok, és ezért kérném a tanácsotokat. Kérem a normális válaszokat, és az olyanokat hanyagoljuk, hogy nem ér semmit meg stb... Köszönöm.
Igen, kb olyan, mint egy rendes iskola. Nálunk délelőtt vagy délután voltak órák, egy nap egy vagy két tömbbel. Akkor mehetsz, ha középiskolai vagy érettségi végzettséged van.
Nem csak nem ér semmit, de releváns oktatás sincs nagyon, mondjuk ez is változó. Nálunk pl volt nagyon jófej tanár, aki figyelt arra, hogy mindenki megértse, és volt olyan is, aki nem is próbálkozott. A legtöbben diákért, pótlékért, tébéért írják be magukat, de aki normálisan akar tanulni, idővel egyébként is magára marad. :D Mindenféle korosztály van, de leginkább fiatalok, akik most végeztek a sulival, vagy passziválnak egyetemen. Van, ahol nulladik óra meg ilyesmik is vannak.
Én nappalira jártam és kb ugyan olyan volt mint a középiskola. Annyiban különbözött, hogy az első év után volt egy egy hónapos szakmai gyakorlat, a második év első félévében heti 1, az utolsó félév pedig csak gyakorlatból állt. Általában délelőtt voltunk bent egy olyan nap volt, amikor délutántól estig kellett bent lenni.
Ami az életkort illeti többnyire 19-20 évesek jártak hozzánk akik frissen érettségiztek, de voltak akik picit idősebbek voltak.
Más rendszerben(esti-levelező) meg nyilván másabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!