Tudtok Betty Edwards féle jobb agyféltekés rajz tanfolyamot a közeljövőben?
nem leszel festőművész tőle kivéve ha tényleg van tehetséged
képeket fogsz tudni lemásolni
szóval állítólag parasztvakítása dolog de sokan buknak rá
Megtanít másolni, de rajzolni nem. Ráadásul megtanít egy rossz beidegződést is, mert nem azt mutatja meg, hogy észrevedd a tárgy/élőlény tömegét, milyen geometria elemek építik fel, hanem azt, hogy hogyan centizd ki anélkül, hogy fogalmad lenne róla, hogy mit rajzolsz. (Persze szerkezeti értelemben, nyilván azt tudod, hogy pl. egy embert rajzolsz, de azt nem, hogy a fej egy ovális, ami nagyjából három részre tagolódik, a szemek középvonala megadja az száj széleit, az orr vonalából kikövetkeztethető a szemöldök stb.).
Ha csak másolni akarsz tudni, akkor ez a tanfolyam tökéletes lesz neked. Ha rajzolni akarsz tudni, akkor inkább felejtsd el. Én az utóbbit akartam, és nagy csalódás volt. Egyébként én csak erről tudok, ami miskolci is, de azért légy óvatos, sokan indítanak kamu tanfolyamokat, és nem tudom, hogy ez megbízható-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!