Lehet valaki KIZÁRÓLAG szinkronszínész?
"Ilyenre van precedens? "
Igen, van. Sőt, az utóbbi két évtizedben azok kerültek túlsúlyba, akik semmi egyéb színészi tevékenységet nem folytatnak.
Szerintem inkább az a kérdés, hogy miért pont olyat hívnának majd szinkronizálni, aki nem "igazi" színész. Mondjuk egy nagyon karakteres hang megmaradhat a szinkronrendezőkben akkor is, ha csak szinkronizál az illető, de azért szerintem mégiscsak a színészek közül válogatnak, egyszerűen mert ők jobban benne vannak a színészi élet vérkeringésében.
Gyerekeket ismerek párat, akik szinkronizáltak többször is - náluk nyilván fel sem merült, hogy elvárás lett volna a végzettség -, de közben ők is szerepeltek színpadon is, valószínűleg így figyeltek fel rájuk a szinkronstúdiók. Hogy máshogy? Vagy máris szoktál szinkronizálni?
Szerintem azért kell hozzá (valószínűleg) színészi végzettség, mert nem csak a jó orgánum meg az artikulált beszéd fontos, hanem érzelmek kifejezése is. Anélkül legfeljebb narrátorkodás jöhet szóba szerintem, nem p. játékfilmek szinkronizálása. De nyilván minél inkább leszűkítjük a kört, annál inkább csak hobbi lehet, nem megélhetés, mert annál kevesebbszer fognak hívni, hiszen annál kevésbé fognak egyáltalán ismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!