Üdv! Szombathelyi repülőklubbal kapcsolatban segítene valaki?
Szeretnék náluk megtanulni vitorlázó repülőgépet vezetni, esetleg siklóernyőzni. Nézegettem a honlapot, de sajnos eléggé semmitmondó. Még az információáramlás sem valami jó ebben a témában.
A lényeg:
-Mennyibe kerülne a teljes önállóságig megtanulni vitorlázó vezetni?
-Siklóernyőt?
-Ha megtanultam repülni, utána a klub gépein vihetek el utasokat pénzért sétarepülésre? (saját zsebre, hogy abból fizethessem a saját repüléseimet, mer' drága mint a...
-Hogyan megy ott egy üzemnap? Milyen a társaság, a hangulat?
Tudom, hogy nem itt kéne kérdezgetni ilyeneket, de nem igen ismerek senkit aki tudna segíteni. Előre is köszönöm!
A klubbot nem ismerem, de általánosságban válaszolhatok, főleg a pénzzel kapcsolatos kérdésekre.
Kb 500 a B-vizsgáig, ami az első egyedül repülés.
Utána amíg nem lesz szakszolgálati engedélyed, képzésben leszel, nem vihetsz utast.
Addig eljutni még kb 1 millió, függ attól, hogy csinálsz-e vontathatóit (kb 3-400e).
Szakszó után utast vihetsz, de nem kereshetsz vele. Fizetheti a repülési költségeid, de többet nem. Ahhoz hogy kereshess vele kell CPL-t csinálni, de az elég drága cucc. A motoros cpl kb 20 millió forint a sok kötelező repült óra miatt. A vitorlázót nem tudom pontosan, de biztosan jelentősen kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!