Érdemes befektetnem? Komolyabban veszik majd a jelentkezésem?
Nyilván többet érsz a munkaerő-piacon, ha van egy papírod róla, megbízhatóbb szakember is leszel. Az nem számít referenciának, hogy hobbiból a tanárok gépét szerelgetted az iskolában, ettől még nem fognak felvenni munkára valahova egy komoly munkahelyre.
Egyébként most akkor nem találsz a szakmában munkát, vagy elutasítanak mindenhonnan? Mert ha nem találsz, akkor ezen nem segít a képzés sem, utána sem lesz több munka ugyanazon a területen :D
Eddig egy értelmes álláshirdetést találtam, ahol nem havi 80 ezerért kell télen is -10 fokba internetkábellel bajlódni :D
Egy IT dolgozó állás volt, arra az egyre jelentkeztem, a hirdetésben benne volt: "csak a kiválasztottak lesznek értesítve" és én nem lettem értesítve...
De akkor mégis mit vársz egy olyan képzéstől, ami ugyanazt tanítja meg, amit elmondásod alapján már most is tudsz? Mármint érted, attól, hogy lesz a kezedben egy papír, még nem fog megnőni az ilyen munkalehetőségek száma! Érdemes lenne inkább picit más irányon gondolkodnod, hogy olyan képzést végezz el, ami bővíti a kompetenciáid körét, ezáltal másfajta munkákra is jelentkezhetsz! Ha a számítógép nem csak karbantartásilag érdekel, hanem használat szempontjából is, akkor elvégezhetsz valamilyen informatikai képzést (pl. webdesigner, rendszergazda stb.), mert ezekre van igény.
Vagy kezdd azzal, hogy körbenézel, hogy az informatika területén milyen álláshirdetéseket látsz, mi az, ami érdekelne téged és mik hozzá az elvárások! Ezután tudsz célirányosan ilyen munkakörökhöz kapcsolódó képzést választani :)
Hát gondoltam a legközelebbi állásra a jelentkezésem komolyabban veszik, ha papírom is van róla, nem csak mondom, hogy értek hozzá.
A weboldal készítéssel is foglalkoztam hobbi szinten, de a környéken nem tudok róla, hogy lenne egyáltalán olyan cég, ami webfejlesztéssel foglalkozik. Gyárak meg vannak, és hát a számítógépeket mindegyikbe karban kell tartania valakinek.
Amúgy érettségi nélkül elég kevés okj képzés van, ez eléggé megnehezíti a dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!