Mit tanuljak? Nem tudom mit kezdjek magammal?!
23 éves vagyok, érettségim van + alapfokú nyelvvizsga bizonyítványom.
Jártam egy évig fősulira magyarszakra!
Inkábbb a humán tantárgyak felé hajlok!
Ötletek!
irodavezető-titkárnő képzés
nem nehéz és el lehet vele helyezkedni...ha nem is milliós a fizetés:O
Közgáz vagy valamilyen pénzügyi képzés.
"Inkábbb a humán tantárgyak felé hajlok!"
Lényegtelen. Akkor is közgáz/pénzügy, vagy ha az nem megy, akkor informatika vagy gépészmérnöki szak. Nem az a fontos, hogy mihez van kedved, hanem az, hogy mivel lehet pénzt keresni. A legtöbb ember nem jókedvében dolgozik, hanem mert meg kell élnie.
2.nak!
hát ezért azért nem így van.Ha totál sötét az ilyen témákhoz(pénzügy,informatika)akkor soha nem lesz igazán motivált..ő is gyűlölni fogja amit csinál+nem is lesznek vele elégedettek.Sokáig nem bírja majd egy munkahelyen...Szóval csak azért ne válasszon egy képzést mert az a menő..
úristen, majd biztos elmegy gépészmérnöknek, meg gazdasági szakokra, ha humán tárgyakból jó.... marhaság.
sztem a nyelvtudásodat kéne fejleszteni, közép vagy akár felsőfokra, és mellé elkezdeni mégegy nyelvet. így járhatnál vmi nyelvi szakra is, v. lehetnél idegenvezető, tolmács, fordító, ilyesmi.
vagy esetleg befejezhetnéd a magyar szakot, bár azzal gondolom csak tanítani lehet. miért hagytad abba?
:)
hát... én most végzős magyar szakos vagyok; és úgy látom hogy a munkaerőpiacon nagy szükség van a nyelvtudásra, és valamilyen OKJ-s tanfolyamra.
Szerintem csináld azt, amit szeretsz :) magyar szakon is vannak új szakirányok, pl: ügyvitel, dráma, kiadványszerkezés.... / ezek direkt azért vannak kitalálva, hogy a Ba képzés végén is találhass munkát. /
Ez azért jó, mert ha nem szeretnél tanár lenni, akkor kiléphetsz a munkaerőpiacra; de ha tanár szeretnél lenni, akkor pedig másodszakkal mehetsz a tanárira. /
Én ebben az évben fogok végezni magyar-ügyvitelen, egyenlőre úgy gondolom hogy nem szeretnék tanár lenni. Ezért közben elkezdtem egy Okj-s irodavezetést tanulni.
Ha szereted a humán tárgyakat, nem gondolkoztál még pszichológián, vagy andragógián.
Most úgy látom hogy a nyelvszakokkal lehet a leginkább elhelyezkedni, hiszen arra mindenkinek szüksége van. :)
Ha tehetném én most pszichóra vagy angol szakra mennék a helyedben :)
Köszi szépen a válaszokat!
A fősulit azért hagytam abba, mert hülye voltam! :)Mindenkitől csak azt hallottam, hogy úgysem fogsz vele munkát találni, mert magyar tanár van egy csomó! Már nagyon bánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!