Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mit tanuljak? Nem tudom mit...

Mit tanuljak? Nem tudom mit kezdjek magammal?!

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, érettségim van + alapfokú nyelvvizsga bizonyítványom.

Jártam egy évig fősulira magyarszakra!

Inkábbb a humán tantárgyak felé hajlok!

Ötletek!

2010. febr. 20. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

irodavezető-titkárnő képzés

nem nehéz és el lehet vele helyezkedni...ha nem is milliós a fizetés:O

2010. febr. 20. 13:10
 2/6 anonim ***** válasza:
27%

Közgáz vagy valamilyen pénzügyi képzés.

"Inkábbb a humán tantárgyak felé hajlok!"

Lényegtelen. Akkor is közgáz/pénzügy, vagy ha az nem megy, akkor informatika vagy gépészmérnöki szak. Nem az a fontos, hogy mihez van kedved, hanem az, hogy mivel lehet pénzt keresni. A legtöbb ember nem jókedvében dolgozik, hanem mert meg kell élnie.

2010. febr. 20. 17:23
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

2.nak!

hát ezért azért nem így van.Ha totál sötét az ilyen témákhoz(pénzügy,informatika)akkor soha nem lesz igazán motivált..ő is gyűlölni fogja amit csinál+nem is lesznek vele elégedettek.Sokáig nem bírja majd egy munkahelyen...Szóval csak azért ne válasszon egy képzést mert az a menő..

2010. febr. 20. 17:33
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

úristen, majd biztos elmegy gépészmérnöknek, meg gazdasági szakokra, ha humán tárgyakból jó.... marhaság.

sztem a nyelvtudásodat kéne fejleszteni, közép vagy akár felsőfokra, és mellé elkezdeni mégegy nyelvet. így járhatnál vmi nyelvi szakra is, v. lehetnél idegenvezető, tolmács, fordító, ilyesmi.

vagy esetleg befejezhetnéd a magyar szakot, bár azzal gondolom csak tanítani lehet. miért hagytad abba?

2010. febr. 20. 18:26
 5/6 anonim válasza:
100%

:)

hát... én most végzős magyar szakos vagyok; és úgy látom hogy a munkaerőpiacon nagy szükség van a nyelvtudásra, és valamilyen OKJ-s tanfolyamra.

Szerintem csináld azt, amit szeretsz :) magyar szakon is vannak új szakirányok, pl: ügyvitel, dráma, kiadványszerkezés.... / ezek direkt azért vannak kitalálva, hogy a Ba képzés végén is találhass munkát. /

Ez azért jó, mert ha nem szeretnél tanár lenni, akkor kiléphetsz a munkaerőpiacra; de ha tanár szeretnél lenni, akkor pedig másodszakkal mehetsz a tanárira. /

Én ebben az évben fogok végezni magyar-ügyvitelen, egyenlőre úgy gondolom hogy nem szeretnék tanár lenni. Ezért közben elkezdtem egy Okj-s irodavezetést tanulni.

Ha szereted a humán tárgyakat, nem gondolkoztál még pszichológián, vagy andragógián.

Most úgy látom hogy a nyelvszakokkal lehet a leginkább elhelyezkedni, hiszen arra mindenkinek szüksége van. :)

Ha tehetném én most pszichóra vagy angol szakra mennék a helyedben :)

2010. febr. 21. 00:31
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!

A fősulit azért hagytam abba, mert hülye voltam! :)Mindenkitől csak azt hallottam, hogy úgysem fogsz vele munkát találni, mert magyar tanár van egy csomó! Már nagyon bánom!

2010. febr. 21. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!