Kérnék egy kis segítséget?
a. Nem találom a tollaimat.
I haven't found my pens.
b. Ki énekli azt a dalt, amit a rádióban hallottam?
Who has sung that song I heard in the radio?
c. Tomi minden hétvégén leporolja a polcot.
Tom has dust off the shelves every weekend.
d. Beatrice folyamatosan Totónak szólít, habár tudja, hogy utálom.
Beatrice has continously called me Totó even though she knew I hate it.
e.A tudósok már felfedezték a penicillint.
Doctors already discovered penicillin.
Jók a forditások?

a, amit te írtál az "nem találtam (még) meg a tollaimat. am használják így is, csak azért mondom, h nem pontos, de am jó :)
b, past simple-ben vagy present simple-ben írnám inkább. és "on the radio", nem in.
c, semmiképpen sem present perfect, általános, ismétlődő cselekvés - present simple. "Tomi dusts off.."
d, Ugyan az mint a c, present simple egyértelműen. (általános, ismétlődő dolog az, h hogy nevez.. emiatt szerintem a continously sem kell bele.. az azt jelenti, hogy megszakítás nélkül folyamatosan. de gondolom nem mondogatja 24/7, hogy Totó Totó Totó :D
'Beatrice calls me Toto (all the time), even though she knows (that) I hate it.'
e, Tudos - scientist.
B. Who sung that song I heard on the radio?
Szóval hallottam egy számot a rádióba, és kíváncsi vagyok rá ki énekelte. Tehát akkor ez egy egyszerű múlt.?
C. Tom dusts off the shelves every weekend.
Én úgy tudom, hogy a present perfect is jelölhet ismétlődést, bár az a múltban, addig a pontig amig erről nem kezdek el beszélni, tehát a jelenig. Nekem szerintem ez kavart be, hogy mivel Tom a múltban, a jelenben, és valószínűleg a jövőben is le fogja porolni azokat a polcokat akkor ez egyszerű jelen lesz, mert" általános ismétlődő dolog"
D- és akkor itt jön a másik hiba, ami megint egy általánosan ismétlődő dolgot jelent, mert folyton Totónak hív.
E. ScientistS- sima múlt idő.
Próbálom minél jobban belevésni az agyamba a befejezett jelent, de még nagyon messze vagyok attól, hogy reflexből menjen.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!