Hol, hogyan tudnám megtanulni a bicikliszerelést? Nő vagyok, semmit nem értek a bicikliszereléshez
Sajnos bizonyára kilyukadt a biciklim kereke, mert felpumpálás után nem sokkal ismét puha a kerék. Azon kívül, hogy gumibelsőt kell vennem, a rosszat az újra lecserélni nem tudom, soha nem mutatta nekem senki. Nagyvonalakban el tudná valaki magyarázni nekem, hogy hogy, mit tegyek? A kerékpárom Cruiser női kerékpár.
Párom már nincs, öcsém vidéken van, apukám sincs a közelben. Egyszóval az is érdekelne, hol tudnám megtanulni (tanfolyam) Szegedi vagyok.
Nehogy beiratkozz bármiféle tanfolyamra, inkább költsed azt a pénzt valami jobbra.
Inkább iratkozz be valamilyen kerékpáros fórumba, ahol szívesen válaszolnak az emberek a kérdéseidre, és többen vannak hozzáértők, mint itt. Én ezt ajánlom: [link] Itt ha elakadsz szerelés közben, akkor is kérdezhetsz.
Kicsit kiegészítem az előzőt:
Első vagy hátsó a kerék? Nem mindegy.
Amikor kivetted, akkor jelöld meg krétával vagy valamivel a külsőn a szelep helyét, és jegyezd meg, merre állt, mondjuk hogy a bal oldalra tetted a jelet. A belsőről is jegyezd meg, merre áll!
Nem muszáj víz alá nyomni, a felfújt belsőt az arcodhoz emelve legtöbbször megérzed, hol a lyuk. Ha ez nem megy, akkor jön a kádas módszer.
Amikor megvan a lyuk a belsőn, akkor örülsz, hoyg van krétajeled, mert így meg tudod keresni a külsőn ugyanazt a helyet, és kihúzod a tüskét. Ha ezt a lépést kihagyod, tök fölösleges volt az egész, mert rögtön ugyanott fog kilyukadni megint. Az is lehet, hogy a küllö lukasztotta ki, ha a belső oldalon van a luk, akkor azt kell szigszalaggal leragasztani.
Ha a luk a szelep tövében van, akkor a belső selejtes, ha máshol, akkor ragasztható. Szólj, ha eljutottál odáig, és gondod van.
Visszetevéskor a belső iránya mindegy, a külsőt ugyanabba az irányba tedd, mint volt! A minta nem szimmetrikus. Lehet, hogy van rajta forgásirányt jelölő nyíl. Félig felfújva dobáld kicsit a kereket alacsonyról a földre, hogy a belső egyenetlenségei kisimuljanak, majd szereld vissza, és fújd fel egészen.
Jaj, most látom, hogy új belsőt akarsz venni. Érdemes venni egy javítókészletet, kis zöld dobozka, azzal sok belsőt meg lehet javítani. Olcsóbb lesz. Ha messzire megyek itthonról, akkor mind a kettőt viszem, mert ha két defektem van, akkor egy pótbelső kevés (volt már ilyen többször), ha meg a szelep tövénél lukad ki, akkor a hajamra kenhetem a gumiragasztót.
Az előző voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!