Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Hol, hogyan tudnám megtanulni...

Hol, hogyan tudnám megtanulni a bicikliszerelést? Nő vagyok, semmit nem értek a bicikliszereléshez

Figyelt kérdés

Sajnos bizonyára kilyukadt a biciklim kereke, mert felpumpálás után nem sokkal ismét puha a kerék. Azon kívül, hogy gumibelsőt kell vennem, a rosszat az újra lecserélni nem tudom, soha nem mutatta nekem senki. Nagyvonalakban el tudná valaki magyarázni nekem, hogy hogy, mit tegyek? A kerékpárom Cruiser női kerékpár.

Párom már nincs, öcsém vidéken van, apukám sincs a közelben. Egyszóval az is érdekelne, hol tudnám megtanulni (tanfolyam) Szegedi vagyok.

2010. febr. 12. 18:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Először is kell hozzá pár szerszám: 14-15-ös villáskulcs + amivel le lehet feszíteni a külsőt a felniről(én flexnek a kulcsát szoktam használni, vagy életlen nagy lapos csavarhúzót, most belegondolva erős acél evőezköz nyele is megteszi:). A féket akaszd ki, és ereszd le a levegőt a kerékből, ha van benne, miután kivetted, valamivel alá kell nyúlni a külső guminak úgy, hogy le tudd szedni a felniről az egyik oldalon végig, utána szedd ki a belsőt belőle, a szelepet nyomd be kívülről a felni belselye felé, hogy ki tudd szedni teljesen a felnit. Miután végeztél, akkor úgy keresheted meg a szivárgást, hogy vizet eresztessz lavórba, vagy kádba és a felfújt belsőt beleteszed, ahol buborékozik ott a lyuk, ha be akarod foltozni, akkor a kerékragasztóban úgyis találsz használati utasítást, ragasztás után ne fújd fel egyből a kereket/belsőt, hanem jó min. 3-4 órát várni míg rendesen megköt. Ha a szelep rossz, akkor azt egy régi típusú fém szelepsapkával tudod kicsavarni, feltéve ha autószelepes. Most tedd vissza a belső szelepét a felnin lévő helyre, úgy, hogy rendesen kilógjon, azután igazítsd a belső gumit a külsőbe(ugye ez féloldalt le van véve a felniről), majd óvatosan tedd vissza a felnire a külsőt, de vigyázz ne csípje a felnihez a belsőt, mert kijukadhat. Vissza a kereket a helyére és a fékeket el ne felejtsd. Sok sikert.
2010. febr. 12. 19:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Nehogy beiratkozz bármiféle tanfolyamra, inkább költsed azt a pénzt valami jobbra.

Inkább iratkozz be valamilyen kerékpáros fórumba, ahol szívesen válaszolnak az emberek a kérdéseidre, és többen vannak hozzáértők, mint itt. Én ezt ajánlom: [link] Itt ha elakadsz szerelés közben, akkor is kérdezhetsz.

Kicsit kiegészítem az előzőt:

Első vagy hátsó a kerék? Nem mindegy.

Amikor kivetted, akkor jelöld meg krétával vagy valamivel a külsőn a szelep helyét, és jegyezd meg, merre állt, mondjuk hogy a bal oldalra tetted a jelet. A belsőről is jegyezd meg, merre áll!

Nem muszáj víz alá nyomni, a felfújt belsőt az arcodhoz emelve legtöbbször megérzed, hol a lyuk. Ha ez nem megy, akkor jön a kádas módszer.

Amikor megvan a lyuk a belsőn, akkor örülsz, hoyg van krétajeled, mert így meg tudod keresni a külsőn ugyanazt a helyet, és kihúzod a tüskét. Ha ezt a lépést kihagyod, tök fölösleges volt az egész, mert rögtön ugyanott fog kilyukadni megint. Az is lehet, hogy a küllö lukasztotta ki, ha a belső oldalon van a luk, akkor azt kell szigszalaggal leragasztani.

Ha a luk a szelep tövében van, akkor a belső selejtes, ha máshol, akkor ragasztható. Szólj, ha eljutottál odáig, és gondod van.

Visszetevéskor a belső iránya mindegy, a külsőt ugyanabba az irányba tedd, mint volt! A minta nem szimmetrikus. Lehet, hogy van rajta forgásirányt jelölő nyíl. Félig felfújva dobáld kicsit a kereket alacsonyról a földre, hogy a belső egyenetlenségei kisimuljanak, majd szereld vissza, és fújd fel egészen.

2010. febr. 12. 19:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Aranyosak vagytok!
2010. febr. 12. 19:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Jaj, most látom, hogy új belsőt akarsz venni. Érdemes venni egy javítókészletet, kis zöld dobozka, azzal sok belsőt meg lehet javítani. Olcsóbb lesz. Ha messzire megyek itthonról, akkor mind a kettőt viszem, mert ha két defektem van, akkor egy pótbelső kevés (volt már ilyen többször), ha meg a szelep tövénél lukad ki, akkor a hajamra kenhetem a gumiragasztót.

Az előző voltam.

2010. febr. 12. 20:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!