Munkanélküli OKJ-s tanfolyam. Lesz valami következménye, ha abbahagyom?
Jelentkeztem tanfolyamra, kb. 3 hete járok, és meg is kaptam már az első költségtérítésemet (kb. 40e Ft)
most viszont úgy alakult, hogy találtam munkát, egész jót, 80 ezret fizetnének, csak ugye hát eggyidőben kéne dolgozni a tanfolyammal....
(mindkettő állandó délelőttös...)
Ha abbahagyom a tanfolyamot, akkor vissza kell fizetnem a pénzt, amit kaptam?
Vagy lesz valami egyéb következménye?
A tanfolyam még 3 hónapig tartana.
Köszi a segítséget!
Végülis igen azt mondták, hogy nem szabad abbahagynom, meghogy közben nem vállalható munka....
De azt is hozzátették, hogy Ők (mármint a munkanélküli kirendeltség) nem követelhet vissza tőlem pénzt...
Azért kérdeztem rá, hogy esetleg ti, vagy aki hasonló cipőben járt, hogy oldotta meg a helyzetet?
Abba semmi különös nem volt, jó ha pár pont volt, ami ilyen alap dolgok, hogy bejárok órákra, stb...stb..
ilyesmiről nem volt benne szó, de lehet az lesz hogy holnap bemegyek és megkérdezem....
Szia!
Én is egy hasonló probléma miatt nem jelentkeztem egy 9,5 hónapig tartó pénzügyi-számviteli szakügyintéző tanfolyamra. (pedig ezzel legalább lehetett volna mit kezdeni)
Mert azt mondták, nem hagyhatom abba a tanfolyamot, még ha találok is munkát, mert különben vissza kell fizetnem a tanfolyam árát, plusz, amit kaptam keresetpótló támogatást. (S belegondolni, hogy februártól november végéig le legyek kötve úgy, hogy abszolút nem vállalhatok munkát, ez elég rossz. Főleg, hogy az emberek általában nyáron még találnak is munkát, még ha csak időszakosat is.)
Úgyhogy próbálj meg haladékot kérni a munkahelyen, délutáni műszakrendbe tetetni magad vagy felmondani a tanfolyamot. Szerintem csak akkor mond fel a tanfolyamot, ha az az állás biztos, mert ha 3 hónap múlva meg nem kellesz, akkor elszalasztottál egy lehetőséget.
Még csak annyit, hogy azért tényleg elég komikus helyzet, hogy ők is azt szeretnék, hogy találjak munkát, s amiatt, nem mondhatok fel egy tanfolyamot, mert találtam.
És azt nem garantálják, hogy ha elvégzed a tanfolyamot, akkor találsz munkát.
9:11-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!