Megéri szakácsnak lenni? (akár itthon, akár külföldön)
Igazából nem a szakma nehézségeire vagyok kíváncsi, mert azzal tisztában vagyok! 23 évesen munkanélküli vagyok és eddig sose állt közel hozzám semmi annyira mint a főzés!
Sokféle területbe belekukkantottam már, pont azért, hogy el tudjam dönteni mi nem akarok lenni! A vendéglátás, ami nagyon tetszik, a pörgés miatt. Ebben is lenne pörgés és ráadásul azt csinálnám amit szeretek! Csak azt nem tudom, hogy pl. egy jobb étteremben mi pénzt kaphat egy szakács, esetleg egy főszakács??? Külföldön mennyire lehet ezzel a szakmával elhelyezkedni??
Ez a szakma minden csak nem telített. Hiányszakmáknál ott a szakács. Munkaügyi központi statisztikák szerint szintén keresett.
A szakma meg minden országban ugyan olyan. Nyelvtudás, egy kis tapasztalat, elkötelezettség, és neki is vághatsz külföldnek...
Bátyám elvégezte a szakács képzést. és Fél éve munkanélküli.
Azt hiszem nem éri meg a tikkasztó forróságba sütni a husikat 12 órában és kapsz érte 2 vállon veregetést a vendégektől és létminimum alatti fizetést.
Persze vannak nívós éttermek, de oda szerencse kell!
Meg persze csalogatónak hangzik a havi 120-as fizetés, de ha kiszámolod, hogy heti 6-7x 12 óra Szerintem nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!