Van itt minősített hegesztő vagy olyan aki ért hozzá?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Hogy vannak ezek a hegesztő tanfolyamok,hogy lehetek minősített hegesztő vagy azt csak a sima képzés után tudom megszerezni?
nem vagyok vele tisztában, tud valaki segíteni?
Köszönöm.
2014. nov. 7. 11:11
1/5 goaus válasza:
Szia! Most a legelterjedtebb hogy aki szeretné kitanulni ezt a szakmát elmegy egy OKJ-s tanfolyamra. A hónapok alatt úgy is kiderül, szereti-e, tudja-e, akarja-e. Ha igen, érdemes utána elmenni egy minősítő tanfolyamra is, van hogy az OKJ-s suli is szervez ha vége a tanfolyamuknak, vagy egyben van eleve. Ami fontos dolog, maga az OKJ elég kevés a piacra, magánórák nagyon ajánlottak. Nem olcsó mulatság, nekem két éve egy milla ment rá a képzésekre (350 volt akkor a MIG-TIG OKJ-s, 350 ment el magánoktatásra, utána meg pesten 3 hétig jártam minősítő felkészítésre, majd maga a viszga, rozsdamentes cső 45 fok, ez is volt 250 legalább. Szóval nem olcsó mulatság, de ha ügyes az ember, első hónapban többet kereshet külföldön!
2/5 anonim válasza:
Azért azt tegyük hozzá, hogy vagy nagyon jó kéz és sok gyakorlás, vagy legalább átlagos kéz és rengeteg gyakorlás szükséges ahhoz, hogy egy minősítésen lehessen gondolkodni. Egyébként a gyakorlatban teljesen mindegy, hogy van-e minősítésed, a helyek 80%-a ugyanazt a próbahegesztést végezteti el veled és ugyanazt az elméleti hátteret keresi, mintha lenne egy papírod róla. A többinek azért kell, mert törvény írja elő, hogy minősített varrat szükséges adott termék adott helyein. Errefelé meg van szép számmal olyan munkahely is, hogy papíron egy minősített hegesztő húz fel egy stadiont, legalábbis ami a varratokat illeti. A többiek csak kuliznak nyilván... És ő ír alá, övé a felelősség. Ezért nem kis összegeket visz haza a bejelentett fölött, de érted, ha baj van, akkor vége.
3/5 goaus válasza:
Egyet értünk, azért is írtam, tudás és akarat az alap.:) Ezek nélkül nincs értelme minősítésre menni.
4/5 anonim válasza:
A kérdező rálátását láttam kissé felületesnek, azért is emeltem ki, hogy van ott gyakorlás, legalább annyi, mint egy jó gitárosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!