Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Szerintetek hol tanuljak tovább?

Szerintetek hol tanuljak tovább?

Figyelt kérdés
Egy 18 éves srác vagyok aki Szegeden tanul a Deák gimnáziumban és szükségem lenne egy olyan sulira ahol továbbtanulhatok SZAKÁCSnak,de sajnos csak OKJ-s képzéseket találtam. Valami ötlet merre tovább??
2010. jan. 3. 11:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Hmmm... most ne hallgass rám, mert abszolút nem vagyok biztos abban, amit mondok. Én a helyedben valamilyen vendéglátói szakra mennék, több helyen is van kereskedelmi, vendéglátóipari és idegenforgalmi kar (a nevük lehet változó ugye), mivel engem ez a terület nem igazán érdekel, ezért előtte nézzél körbe biztos ami biztos... Nem tudom hogy ad e valami alapot egy szakácsnak egy ilyen végzettség, de esetleg előtte vagy utána egy felső fokú OKJ-s szakképzéssel szerintem már nem lennének rosszak az esélyeid.

Ha hülyeséget beszéltem volna, akkor ne haragudj! :D 19/L

2010. jan. 3. 12:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Csak az a baj hogy Magyarországon nincs felsőfokú OKJ-s vendéglátóiapri képzés.
2010. jan. 3. 12:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Én ilyesmit végeznék el a helyedben:

[link]

Aztán mondjuk egy szakács iskolát vagy hasonlót. A fősuli továbbra sem tudom mennyire hasznos egy szakácsnak, bár azt írja gyakorlat van dögivel.

Amúgy ahogy olvastam arra is lehetőséged van, hogy egy sima szakiskolában csinálsz egy OKJ-s szakácsot, majd pár év tapasztalat után leteszel egy mestervizsgát.

2010. jan. 3. 13:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Ezt már régebben kérdeztem valakitől és ez nem szakács suli hanem vendéglátó menedzser. Itt egyből konyhai vezetői posztra készítenek fel,de ez nekem nem jó mert kell a tapasztalat előtte. Ezért kellene nekem egy jó szakácssuli valahol az országban.
2010. jan. 3. 14:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első nem beszélt hülyeséget :)

Bátyám is vendéglátós suliban tanul és pincér és szakács papírja lesz. Érettségi után még két év úgynevezett technikus képzés van. De hogy most ez mennyire "hatékony" az sulitól függ szerintem. Ahol tesóm tanul ott a szakács képzés nemvolt túlságosan erőltetve, így alig tud főzni. Viszont állandóan küldik különböző rendezvényekre így a pincérkedésben profi :). De suli függő, szóval lehet máshol jobban csinálják. Viszont ha tényleg lehet fősulin szakácskodni énis azt ajánlanám, mert valószínűleg többet ér, mint egy sima szakközepes technikum.

2010. jan. 14. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!