Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » A Máltai Szeretetszolgálat...

Vanpolo kérdése:

A Máltai Szeretetszolgálat szokott indítani mentőápoló tanfolyamokat. Idén nem indítottak, állítólag betelt a létszám?! Egyik bratyóm járt oda de nem volt túl jó véleménnyel róla. Van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés
A Máltai Szeretetszolgálat szokott indítani mentőápoló tanfolyamokat. Idén nem indítottak, állítólag betelt a létszám ?! Egyik bratyóm járt oda de nem volt túl jó véleménnyel róla. Van valakinek tapasztalata?

2014. jan. 30. 10:34
1 2
 1/12 anonim válasza:
Nekem az egyik kollégám járt oda, de esélye sem volt, mert se túl nagy melle se jó feneke sincs, és egy oktatóval se feküdt le. Szóval neki se van túl jó híre róla. De ha neked jó feneked van és méretes melleid akkor van esélyed mentőre kerülni.
2014. jan. 30. 20:52
 2/12 Regős Krisztina válasza:

Szia.

Én jártam még régebben, nagyon profi oktatók voltak. mentőtakarítás is volt keddenként, na azok voltak csak a jók. A srác aki tartotta, részletesen mindent szétszedett, és miközben takarítottuk, meg is ismertük az eszközöket. Az többet ért mint bármilyen oktatási óra, bár azok is nagyon magas színvonalon zajlottak.

Sajnos máshová sodort az élet és így nem tudtam volna mentőzni, de életem egyik legjobb tanéve volt.

Sajnos nem is mehetett mindenki csak akit beválasztottak. Így egy éved elszállt. Megmaradt a tanfolyami oklevél. Nem OKJ de én büszke vagyok rá.

Az igaz, hogy akkor is volt egy oktató aki összeszűrte a levet több lánnyal is, és gusztustalanul előnye is származott belőle, de ilyen mindenhol van.

Ez nem attól Máltai mert ilyen emberek bárhol vannak, hanem attól ami a szívedben van.

Szóval ne habozz ha indul tanfolyam!

Sok szerencsét.

2014. febr. 3. 19:31
 3/12 anonim válasza:
Ha neked valóban ez volt a legszebb akkor gratulálok. Az oktatás anyagai nagyon jók, de az oktatók nagyon gázak. Volt olyan aki nemrég járta ki ugyanezt a tanfolyamot, és csak a mi évfolyamunkon 2 oktatóról tudom, hogy viszonya volt a diákkal. Persze lehet, de nem etikus, mert ráadásul az egyik "barátnője" mentőzhet is. Szóval nem tudom mennyire korrekt az egész. Persze az igaz, hogy a küldetés szép és nemes de így nem igazán erkölcsös...
2014. febr. 4. 19:29
 4/12 anonim válasza:

Szia!

Az én tapasztalatom a tanfolyammal kapcsolatosan az,hogy nagyon színvonalas oktatás folyik és neves előadókat hívtak meg akik az előadásokat lenyomták másfél óra alatt,majd állomásokra illetve csapatokra bontottak minket és mindenki körbejárt az állomásokon. Ez volt a gyakorlat része. A legérdekesebb valóban a mentőtakarítás volt, egy oktató tartotta minden kedden hihetetlenül profi módon.

Egyszóval jó a tanfolyam, kár hogy mentőzni soha nem volt lehetőségem annak ellenére, hogy ígérték ha lesz hely akkor lehet menni, de ettől eltekintve csak ajánlani tudom.

Sajnos itt is mint mindenhol vannak kirívók de alapjában véve rendes társaság. Az oktatók egy része profi, egy része meg csak úgy van.

Remélem segített a döntésben.

2014. febr. 6. 20:27
 5/12 anonim válasza:

Szerintem annyira nem nagy szám, ráadásul tényleg képmutatás az egész. Ha nem vagy szimpi Cs-nek akkor véged, ha csinibb vagy mint M akkor esélyed sincs, ha nem állsz meg P-nek akkor elástad magad, ráadásul nyeglék és éreztetik, hogy te vagy a kis tudatlan és élvezik, hogy játszhatnak azzal a vágyaddal, hogy mentőzni szeretnél.

Szóval nem tudom mit mondott a bátyád, de nekem sincs jó tapasztalatom ezzel a tanfolyammal. Ha mindenáron mentőápoló szeretnél lenni az Országos Mentőszolgálat indít, OKJ-s tanfolyamot ami azért sokkal hasznosabb mint a máltás.

2014. febr. 9. 11:00
 6/12 A kérdező kommentje:

Húú köszönöm szépen, tényleg nem sok jó tapasztalata van róla. Sajnálom mert egyébként biztos jó lenne, sokat látom a máltai mentőt szirénázni a Csalogány utcában.

Még esetleg azt meg tudjátok mondani, hogy akkor hogyan lehet a máltához bekerülni önkéntesnek?

Köszi

2014. febr. 10. 19:34
 7/12 anonim válasza:
Kérdezd meg őket a honlapon van cím. Attól függ mit szeretnél önkénteskedni. Ha mentőzni, akkor felejsd el. Az, hogy önállóan ápolj legalább 3 év. Mentőt vezetni is legalább ennyi és ezek még akkor sem biztosak ha sikeresen elvégezted a tanfolyamot.
2014. febr. 13. 05:31
 8/12 anonim válasza:

Sajnos azért annyira nem érdekli őket az, hogy te "önkénteskedni" akarsz. Én hiába végeztem el a mentőápolói tanfolyamot hiába ígérték, hogy hívnak ha van üresedés nem hívtak. Mondjuk már nem bánom mert két évfolyamtársam is kiszállt a szekundánsi továbbképzésből, mert szinte alig volt szolgálatuk.

Szerintem tényleg menj el máshová tanulni ahol kapsz érte rendes bizonyítványt is.

2014. febr. 13. 19:34
 9/12 anonim válasza:
Régebben jó volt ez a tanfolyam, de sajna mostanra átment a linkség kategóriába. Papírt nem ad, fölösleges egy évet rááldozni, mert a 20-30 emberből max 4-5 mentőzhet. A többi meg így járt. Az oktatók között sok a nagyképű,nyegle stb aki maga is pár éve kezdett mentőzni. Szóval szerintem komolyabb helyen próbálkozz.
2014. febr. 16. 16:28
 10/12 anonim válasza:

Egyébként szerintem tényleg hasznos, csak szerintem túl régóta csinálják ugyanazok az emberek. Szóval még mindig azt mondom, hogy ha indul akkor jelentkezz, de úgyis a felvételi beszélgetésen múlik minden. Ha szimpi vagy bekerülsz. Ha nem így jártál.

Ha bekerültél akkor máris van esélyed 1:60 ahhoz hogy mentőre kerülj egy év suli után. Ja és nem hiányozhatsz max 4-et.

Aztán ha sikeres voltál akkor elvégzed és kocsira kerülsz, van kb 3-4 éved szekundálgatni aztán talán ápoló leszel.

Szóval szerintem nem éri meg. Inkább menj tényleg az Országos Mentőszolgálathoz.

2014. febr. 17. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!