Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Milyen kottákat ajánlotok...

Milyen kottákat ajánlotok hegedülni?

Figyelt kérdés
Idén 4. éve hogy hegedülök, még ezt az évet fogom kijárni és a következőt, utána pedig jelentkezni akarok a győri Richterbe, hegedű-tagozatra. A kérdésem az, hogy órákon kívül milyen kottákból lenne érdemes tanulnom, hogy jobban gyorsabban fejlődjek? Gondolok itt rövidebb és hosszabb darabokra, mindenféle nehézségi szinten/előjegyzésben/ütemmutatóban. Köszönöm előre, és ha a Richterről tudnátok jellemzést írni, azt is köszönném. :)

2013. okt. 11. 21:06
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia! Ez egy komplex kérdés. Nagyon jó, hogy szeretnél zenében továbbmenni. Gondolom, ha ennyire elkötelezett vagy, akkor B tagozatos vagy a zenesuliban. Ezen belül is sok szint van, legjobb lenne, ha leírnád, akár privátban, hogy milyen daraboknál és milyen etűdkottánál tartasz. Még ez után is én mint hegedűtanár inkább azt javaslom, hogy a tanárod útmutatását kövesd, a külön szorgalmi hegedülés inkább nyárra lehet egy jó program. Ha jó a tanárod, úgyis látni fogja, hogy túl kevés neked az anyag. Ezt jelezheted felé pl. úgy is, hogy amit kottából kér vibrato és dinamika nélkül, azt te viszed neki fejből, vibratóval, dinamikákkal és még figyelsz a kéztartásokra is.

A győri konzit nem tudom általában jellemezni, de az egyik hegedűtanár nagyon jó (attól még a másik is jó lehet, csak én őt ismerem). Tripolszki Teréznek hívják. Nagyon sok sikert kívánok Neked és kíváncsian várom válaszod!

2013. okt. 31. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!