Újra, hátha sokadjára megèrted.
Nem lehet megtanulni gitàrozni.
Ha most veszel egy gitárt, és minden este foglalkozol vele egy órát legalább. Ha nem is minden nap, de egy héten legalább 3-4 nap. Kezdetben mindenképp szükséges a sok gyakorlás, próbálkozás, a pengetési módok kitanulása. Hogy egyáltalán meg tudd szólaltatni.
Akkor szerintem tavaszra már lesz olyan jó, hogy az osztálytársaidat is kísérheted a tábortűznél akkordozva.
De valóban aki a hangszerrel tökléletesen bírni akar, szólót, dallamot játszani rajta, stb... akiket hangszerrel fellépni látsz a tévében, ők évekig tanulták zeneiskolában vagy tanároknál, plusz még évekig gyakoroltak otthon... Tehát ha majd tetszik és "komolyan" akarod venni akkor rá kell szánni oktatókra, iskolára is.
(szóval ez nem olyan, mint egy biciklizés, vagy autóvezetés, hogy megtanulod pár hónap alatt aztán onnantól, már tudsz.)
Zenészek, akik felnőttek, 20 éve a szakmában vannak, ők is amikor tehetik gyakorolnak, tanulnak új dolgokat, tökéletesítik a játékukat.
A tanulasi idö nagyban függ az egéni rátermettségtöl tehat milyen zenei tehetség vagy és a szorgalomtol.
Kezdetben ajánlatos tanár segitségével. Késöbb meg lehet probalni autodidakta modon is.
Nagyon jo szakkönyveket lehet kapni CD.-vel. Pl. Peter Bursch-s "Gitarren Buch Pop,Folk,Rock&Blues" de ehhez tökeletesen kell uralni a nemet nyelvet. Én valaha tanártol tanultam, 30 év alatt mindent elfelejtettem, most ujbol tanulok a könyvböl, nagyon gyorsan megy, mert az unokam szereti, hogy gitarozok neki nemet dalokat, amit ö is enekelhet.
Sok sikert. A legjobb valasztas, ha gitarozni tanulsz, sohasem banod meg, kezdjel minnel hamarabb hozza es meg lesz az eredmeny es öröm a zeneben. Legyen a jelszavad: kein Tag ohne Gitarr, a nap nem mulhat el gitarozas nelkül, mert ez a szenvedelyem.
Ha ezt megfogadod, sokra viheted. Ha nem, akkor hagyd az egeszet.
Szivelyes üdvözlettel
Paulo
Ha 0-ról indulsz, egy kis akkordlexikon segítségével pár hét alatt meg tudsz tanulni 3-4 akkordos dalokat. A fenn említett tábortüzes gitározásnak ez az alapja. Ahhoz, hogy megjöjjön a kedved az egészhez, sikerélmény kell, az pedig csak akkor lesz, ha egyszerű dalokat próbálsz először eljátszogatni. Ha zeneelmélettel kezdesz, egyből elmegy a kedved az egésztől, de ugyanakkor NAGYON FONTOS (elengedhetetlen)!!! Először én biztosan a gyakorlati oldalról közelíteném meg az egészet!!! :)
Az autodidakta tanulásnak az a hátránya, ha elszánt vagy, és eljutsz egy viszonylag magas szintre, és utána rájössz, hogy mégis csak kellene tanár, akkor a berögzült hibákat nagyon nehéz (szinte lehetetlen) kioltani...
A másik oldal, hogy ha tanárhoz jársz, akkor viszont készülnöd kell (köteles vagy) óráról órára, tehát az valamilyen szinten egy kis megkötöttség, de attól ez lehet még jó is!!! :)
Én autodidakta módon tanultam, igaz, hogy előtte 8 évig zongoráztam... :) Kb. 5-6 éve gitározok (zenekarban is), és sajnos látom, hogy mik azok a dolgok, amiket egy tanár megmutatott volna, és én magamtól nem jól tanultam meg... :)
Egy kezdő gitár szerintem - a mai gazdasági helyzet mellett - nem drága, tökéletes arra, hogy elkezdj próbálkozni, ismerkedni az egésszel. Szerintem első körben semmiképp se ruházz be több százezres cumóra, mert ha rájössz, hogy ez nem tetszik, vagy elmegy a kedved tőle, akkor meg a pénzed könnyen benne maradhat.
Én speciel nagyon szeretek gitározni, sztem jó buli!!! :)
Remélem, segítettem! :) Sok sikert!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!