Mennyit ér csak egy OKJ-s (vagy hasonló) lakberendező tanfolyam elvégzése a munkaerőpiacon?
Figyelt kérdés
Elég lehet ahhoz,hogy utána boldoguljak az életben? Vagy inkább menjek el egyetemre, tanuljak valami ehhez közelit, és utána csináljam meg a tanfolyamot? Esetleg van vlmi amit ajánlotok, hogy érdemes mellé tanulni? 17 vagyok, és keresem az utamat.A lakberendező végre egy olyan szakma amit úgy érzem szívesen csinálnék és talán érzékem is lenne hozzá! :)köszönöm a válaszokat!2013. júl. 28. 15:45
1/5 anonim válasza:
Az ilyen művészeti egyetemekkel az a gond hogy csak akkor vesznek fel ha van valami térlátásod stb. amiből ugye látszik hogy értesz hozzá és nem hiába jelentkeztél hozzájuk. Szóval nem lenne nagy hülyeség ha előbb okj-t végeznél és utána egyetemet.
2/5 anonim válasza:
Sajnos, nem sokat ér.. sokaknak van ilyen tanfolyama, és munkája semmi. Ha menne egy belsőépítész a MOME-n Iparművészetin, az jó lenne. Nagyon-nagyon nehéz bejutni, előkészítőre kell járni. Sokat rajzolni.
3/5 anonim válasza:
Hát igazából az OKJ, vagy nevezzük szakmai képzésnek feltétele, hogy lakberendező lehess.
Persze ha vállalkozásban tolnád akkor talán nem kell, mert te vagy a magad főnöket, de biztos van rá valami törvény is, ami alapján nem lehetnél.
Egyetemet ezért a munkáért nem érdemes végezni, egy grafikusi diplomával már többre mennél, de grafikusból annyi van, mint a szemét.
Tanulj nyelvet inkább meg az OKJ-t csináld meg.
Ha csak "talán" lenne hozzá érzéked bele se vágj, mert valaki vagy úgy születik, hogy tudja mi a szép és trendi, vagy nem.
Tanulni ezt nem lehet,csak próbálják, de milyen lakberendező az, aki csak az iskolában tanult 5 sablon alapján rendez be minden házat? :-)
4/5 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy talán,mert viszonylag szépen tudok rajzolni,van térlátásom is, csak nem tudom, hogy mennyire vagyok jó benne, mert eddig nem a rajzzal foglalkoztam.És én (és a környezetemben levőknek is) az a véleményünk, hogy van stílus- és esztétikaérzékem.Általánosban a rajztanárom azt akarta, hogy rajzra menjek tovább, csak hát én nem arra mentem.Most már bánom. A belsőépítészeten gondolkodom még (mome? azt hallottam oda nagyon nehéz bejutni protekció vagy óriási tehetség nélkül bár máshol is lehet). Viszont szerintem előbb kell az egyetemet, és utáni a többi képzést, mert sokat felejt az ember abból,amit középiskolában tanult, ha kihagy pár évet,pedig az a tudás jól jön az egyetemen.Vagy ez nem számít?
2013. júl. 28. 19:54
5/5 anonim válasza:
Gondolom már nem aktuális, de az egyik barátnőm lakberendező okj-t végzett, egy bútoráruházban tudott elhelyezkedni, viszonylag hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!