Szintemelő érettségi?
Két kérdésem lenne.
Matekból lenne rá szükségem csak, mivel ott buktam el alapvető hibákon.
Ha rosszabbul sikerül mint a mostani, akkor elvész a régi eredmény? vagy akár meg is bukhatok?
Másik kérdés, még tanulni járok nappalin, a szintemelő fizetős? Vagy az első még ingyenes? ha fizetős mennyibe kerül?
Emeltszintű matekot akarsz csinálni? Mert a szintemelő ezt jelenti. Igen, ezért fizetni kell. De ha ilyen rosszul sikerült akkor nem sok értelme van. Nem az ismétlésre gondolsz? Azt csak akkor cisnálhatod meg, ha más van érettségi bizonyítványod. Ez is fizetős. És azt fogják nézni felvételin amelyiknek jobb az eredménye, nem vész el.
És ezeknek mind utána lehet nézni a megfelelő oldalakon.
32%-os lett, közben lehetett volna legalább 60 is, ha az alapvető részeket nem rontom el, miközben a nehezeket úgy elintéztem mint ahogy előírják.
csak hát ugye ha az elejét elrontom, akkor bukta az egész.
félreírtam én középen akarom újra megismételni, azaz ismétlő vizsgát tenni.
Bár ahogy néztem, úgy olvastam, hogy nem lehet, csak tanulói jogviszony nélkül, azaz én meg megyek OKJ-ra. (mellette akartam, mivel ez egyszeri alkalom, felkészülni meg itt a nyár)
van érettségim, csak olvastam valahol az előbb, hogy fontos feltétele a tanulói jogviszony megszűnése.
"Ismétlő érettségi vizsga
Az ismétlő érettségi vizsgán korábbi, sikeres vizsgát ismételhettek meg ugyanazon a szinten. Fontos: csak a tanulói jogviszony megszűnése után tehettek ilyen típusú vizsgát. Az eredményről tanúsítványt kaptok: ha a második vizsga rosszabbul sikerül, természetesen nem kell felhasználnotok."
Szerintem valamit rendkívüli mértékben félreérthetett az eduline-os oldal szerzője. A játékszabály itt van:
A 9. és a 12. § a te barátod. Ezekből pedig nem vezethető le ilyen korlátozás.
Sőt, az érettségi elnökök számára az Oktatási Hivatal által kiadott útmutató ( [link] kifejezetten ki is emeli: " Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ismétlı, ill.
a kiegészítı vizsga választásának lehetısége nem a
tanulói
jogviszonyhoz, hanem az érettségi bizonyítvány megs
zerzéséhez kötött. Tehát a magasabb (pl. 14.)
szakképzı évfolyamokon tanulói jogviszonyban lévı d
iákok is tehetnek kiegészítı vagy ismétlı vizsgát." (7. oldal)
Aki az eduline cikkét írta, nem elég jártas a jogszabályok olvasásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!