Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Sürgős érettségi kérdés! Mi...

Sürgős érettségi kérdés! Mi lesz így? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Ha szintemelő érettségit teszek, és mondjuk annyira sem sikerül jól, hogy szóbelire menjek, akkor a középszintűt számítják be felvételinél?

2013. máj. 4. 16:50
 1/9 anonim ***** válasza:
mindenképp el kell menned szóbelizni. de ha a középszintű lett jobb, akkor igen, azt számítják be:)
2013. máj. 4. 16:58
 2/9 anonim ***** válasza:
ja, még azt hozzátenném, hogy ha a szakodon kötelező az emelt, akkor nem azt fogják.
2013. máj. 4. 16:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :) Nem úgy van, hogy írásbelin 20%-ot kell elérni, hogy szóbelire is mehessek?
2013. máj. 4. 17:05
 4/9 anonim válasza:
Azt számítják be, amelyiket akarod. Nem bántásból mondom, de ha emelten nem tudsz legalább 70%-ot elérni, akkor teljesen felesleges volt jelentkezned rá.
2013. máj. 4. 17:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Hova jelentkeztél?

Számít az a tantárgy (a felvételinél)?

Már úgy értem, h.belőle nem kötelező még emeltet letenni?

Azért készüljél szorgalmasan

2013. máj. 4. 17:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen, egy ideje rájöttem én is, hogy felesleges volt. :/ A szakhoz emelt angol, és emelt magyar vagy töri kell. Mindháromból emeltezek (angolból már megvan, csak javítok).
2013. máj. 4. 18:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Először is, ez nem érettségi kérdés, hanem felvételi kérdés.

Másodszor, ha nem mész el a szóbelire, akkor megbuksz, viszont ez nem kerül be sehova, mert érettségi bizonyítványba vagy tanúsítványba elégtelen nem kerülhet. Így marad az eredeti középszintű eredményed, és nem is kétséges, hogy melyiket számítják be, hiszen csak a középszintűről lesz bizonyítványod.

2013. máj. 4. 19:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Második kérdésedre: az írásbelin 12%-ot kell elérni, hogy szóbelire mehess, de persze 12%-ról elég nehéz feljönni "összetettben" a 25%-ra, ami a ketteshez kell.
2013. máj. 4. 19:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi :) Hát nem éppen a kettesre hajtottam, de azt hiszem, túlvállaltam magam.. aminek a halogatós énem sem tett túl jót
2013. máj. 4. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!