Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan készüljek még a magyar...

Hogyan készüljek még a magyar érettségire?

Figyelt kérdés
Hétfőn érettségi és nagyon félek tőle.Nagyon rossz tanárunk volt,szinte semmit nem tanultunk.Csinálgattam előző évek érettségiit gyakorlásképp. Mit tehetnék még? Mit nézzek át vagy mi várható idén? A választásos résznél a mű elemzést fogom választani.Esetleg ha tudnátok jó verselemzési,novellaelemzési sablonokat küldeni ami kiindulásnak jó lenne azt megköszönném.

2013. máj. 4. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:

A szövegértésre különösképpen nem tudsz készülni, az jó, ha megcsináltad az előző évek feladatsorait. Amúgy igen, ilyeneket kellene megjegyezned:

[link]

[link]

2013. máj. 4. 10:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. máj. 4. 11:00
 3/7 anonim ***** válasza:

én is most érettségizem, és szerintem én is a műelemzést választom, bár függ attól is, hogy mit adnak.

nézd át a műnemeket, műfajokat, mert azt meg kell határozni, illetve mindig képzeld magad az író/költő helyébe, nekem ez segít

2013. máj. 4. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:
én is holnap fogok...hú de szörnyű ezt leírni :D nem tudok rá hogy készülni. eddig úgy gondoltam, hogy érvelést írok, de hát ha kell hozni három irodalmi példát, nem tudok róla annyit írni, úgyhogy remélem lesz vers összehasonlítás. ti például a novellaelemzésnél mit néztek úgy, hogy az ne történetelmesélés legyen,
2013. máj. 5. 08:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem ne úgy készüljetek, hogy ti biztos az érvelést vagy biztos a műelemzést fogjátok választani. Persze ti érzitek, hogy miben vagytok jobbak, de lehet, hogy egy olyan téma vagy egy olyan mű lesz megadva, amit meglátva köpni nyelvi nem tudtok majd. Én is tavaly elkönyveltem magamban, hogy na majd én novellaelemzést írok, hiszen az volt az elmúlt években is, erre egy ballada volt... Hát mikor megláttam, akkor kb ott ültemben majdnem elájultam.. :D Szóval készüljetek úgy, hogy azért minden típushoz hozzá tudjatok szólni. SOK SIKERT! :)
2013. máj. 5. 10:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok:)

Én is most fogok érettségizni, holnap irodalom!!! Előre tudom, hogy érvelést fogok írni, mivel se novellát, se verset nem tudok elemezni. A szóbeli tételeket mindig visszakérdezte a tanár és meg is tanultam. Szóval a 20 irodalom tételből kb 18-at tudok. Szerintem olyan téma lesz, legalább is remélem, amihez a 18 tételből csak tudok írni az adott témához 3-at.

Szerintetek?

2013. máj. 5. 13:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó! Nem tudom nektek milyen tételeitek vannak, de nekünk tavaly olyanok voltak, hogy a tavalyi érettségi érvelési feladatához köze sem volt, egy olyan tételünk sem volt, amiről írhattam volna az érvelésben. Egy jó érvelő fogalmazáshoz rendkívül tájékozottnak kell lenni, hogy példákat hozhass, bármilyen téma előfordulhat, amiről írni kell. Ezért mondom a ti érdeketekben, hogy ne csak egy típusra készüljetek, mert bármilyen feladatot, témát kitalálhatnak! Kívánom, hogy könnyű legyen, nekünk tavaly eléggé szívás volt a magyar.
2013. máj. 5. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!