Milyen szakmákat érdemes tanulni, amivel könnyen el lehet helyezkedni és nem havi 80k-ból kell tengődni?
az egyetemi diploma nem árt
tudj nyelvet, de inkább nyelveket. Csak az angollal kitörölheted
a matekra jó ha rámész, csomó szakmához kell, olyanokhoz amiknél baromi magas fizuk vannak
nagy általánosságban amúgy valami nem büfészakos diplomával el tudsz majd helyezkedni. Ha pedig egy jó szakembernek képzed magad (autó, víz, gáz stb szerelő) akkor elég jól tudsz keresni, külföldön meg baromi jól
szakmákra gondoltam, nem diplomára
elég bizonytalan vagyok egyenlőre, hogy mi az ami érdekel és meg is tudok majd belőle élni
Keresd meg az aktuális hiányszakmák listáját. Ami ott szerepel, az általában olyan, amivel akár letelepedési engedélyhez is juthatsz.
Ez pl az ausztráliai hiányszakmák listája: [link]
Amit itt látsz, azzal általában a világon bárhol szintén könnyen kaphatsz állást, és általában nem 80 ezer forintnak megfelelő összegért hajtják ki a beled.
Köszönöm kedves, utolsó, de annyi mindent megpróbáltam már (köztük az egyetemet is), hogy már végképp nem tudom mi szeretnék lenni :S
az egyetemet is valószínűleg meg tudtam volna csinálni kisebb fajta szenvedéssel, de be kellett látnom, hogy nem nekem való, nem szeretném én ezt csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!