Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Milyen szakmákat érdemes...

Milyen szakmákat érdemes tanulni, amivel könnyen el lehet helyezkedni és nem havi 80k-ból kell tengődni?

Figyelt kérdés
2013. márc. 24. 11:58
 1/9 anonim ***** válasza:
programozó, gépészmérnök, villamosmérnök stb
2013. márc. 24. 12:45
 2/9 anonim ***** válasza:

az egyetemi diploma nem árt

tudj nyelvet, de inkább nyelveket. Csak az angollal kitörölheted

a matekra jó ha rámész, csomó szakmához kell, olyanokhoz amiknél baromi magas fizuk vannak

nagy általánosságban amúgy valami nem büfészakos diplomával el tudsz majd helyezkedni. Ha pedig egy jó szakembernek képzed magad (autó, víz, gáz stb szerelő) akkor elég jól tudsz keresni, külföldön meg baromi jól

2013. márc. 24. 22:05
 3/9 A kérdező kommentje:

szakmákra gondoltam, nem diplomára

elég bizonytalan vagyok egyenlőre, hogy mi az ami érdekel és meg is tudok majd belőle élni

2013. márc. 24. 22:06
 4/9 plasticbomb1 válasza:

Keresd meg az aktuális hiányszakmák listáját. Ami ott szerepel, az általában olyan, amivel akár letelepedési engedélyhez is juthatsz.

Ez pl az ausztráliai hiányszakmák listája: [link]

Amit itt látsz, azzal általában a világon bárhol szintén könnyen kaphatsz állást, és általában nem 80 ezer forintnak megfelelő összegért hajtják ki a beled.

2013. márc. 25. 12:16
 5/9 anonim válasza:
Nagyon fontos, hogy azt is szem előtt tartsd, hogy mi az, amit a szíved diktál, mi az a hivatás, amit szívvel-lélekkel tudnál csinálni? Nézz Magadba, engedd szabadjár a fantáziád, tedd le egy kicsit a félelmeidet, hogy "ááá, ebből úgysem lehet megélni, ez hülyeség", egy kicsit csak arra figyelj, hogy milyen álmaid vannak! :) Mert a vágyaid vezetnek el a boldogságodhoz. A vágyaidon, álmaidon keresztül ott van a válasz, hogy miben lehetsz jó, hogy mire születtél! :) És nagyon fontos: az a hivatás, amelyet örömmel, szívesen csinálsz, mert szereted, több pénzt fog hozni Neked - persze biztosan meg kell kell járnod az odáig vezető utat - és még élvezni is fogod az életed közben :) Ne a szenvedéstől való félelem vezessen, hanem az elhatározás, hogy igenis meg fogod valósítani Önmagad! :) Sok sikert hozzá!
2013. márc. 25. 18:06
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves, utolsó, de annyi mindent megpróbáltam már (köztük az egyetemet is), hogy már végképp nem tudom mi szeretnék lenni :S

az egyetemet is valószínűleg meg tudtam volna csinálni kisebb fajta szenvedéssel, de be kellett látnom, hogy nem nekem való, nem szeretném én ezt csinálni

2013. márc. 25. 22:05
 7/9 anonim válasza:
Bár melyik kétkezi iparos szakmával (ha van hozzá érzéked) jól lehet keresni. Keresek egy jó asztalost..... keresek.
2013. márc. 27. 09:31
 8/9 anonim válasza:
Szerintem mostanában inkább a kétkezi munkával lehet sokat keresni.Ráadásul azt te osztod be,hogy melyiket csinálod meg és mikor. (villanyszerelő,ács,festő,kőműves,vízvezetékszerelő) Sőt ha egyéb elektronikai cikkek javításával is megéri foglalkozni.
2013. márc. 31. 14:39
 9/9 Tarnóc Dániel válasza:
esztergályos
2013. márc. 31. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!