Igen, sok lány van építészmérnöki karon, de mégis a férfiakból lesznek a jobb építészek.
Az 5ös válaszolónak: Borzalmasan nagyot tévedsz! Én építőmérnök leszek, és csak a kivitelezés érdekel, a tervezés nem annyira. Az évfolyamomat, ismerősi körömet tekintve kb. én vagyok a legideálisabb kivitelező, hiszen ez nem nemtől függ, hanem attól, h kinek milyen a karaktere. Nyilván egy férfi, aki nem elég határozott, egyáltalán nem tudja megállni a helyét a kivitelezésben. Tehát ez csak egy sztereotípia.
Tudjátok ha azt nézzük milyen szakon végez több vagy kevesebb nő-- azt elsősorban az befolyásolja, hogy sok-sok évnek kell eltelnie a társadalom szemléletben-- de még a családi nevelésben is, ahhoz hogy fele-fele arányba legyenek hasonló szakokon ami inkább közelebb áll az iparhoz, mint az irodai adminisztratív munkához.
Régen is csak azok a nők mehettek ilyen pályára elvétve, ha a család elég intelligens volt ahhoz, hogy felfogja, hogy a lány gyermeket nem csak maguk lökdöshetik egy irányba, hanem önmaga is eldöntheti mit szeretne.
Igaz egyenjogúság lett, van, de még az én időmben is begyepesedett volt ilyen tekintetben sok család és még az egyetemi felvételt jóváhagyó direktorok is.
Szóval kérdező csak legyél építészmérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!