Volt valaki jobb agyféltekés rajztanfolyamon?
Kedves Kérdező!
Konkrétan voltam ilyen tanfolyamon, és mióta esett az ára, mindenkinek, nem csak rajzolni akaróknak ajánlom. Ugyanis -az én olvasatomban, mert a módszer tanára nem vagyok- úgy láttam, hogy mindenkinek hasznos lehet. Arról van szó, hogy a tanfolyamon megtanulod az eddig főleg a jobb agyféltekéhez tartozónak vélt képességeidet tudatosabban, magasabb szinten használni. Az ott kapott rajzolási feladatok gyakorlati eszközei a tanításnak, és épp ezért a rajzaidon már a tanfolyam közepén (pedig az csak néhány napos) látszani fog, hogy fejlődsz, a dolog nem "kamu". Valahogy a többség -nyolcan voltunk, abból hat már a tanfolyam végén- úgy érezte, nem csak a grafikai/ábrázolási képességei javultak, de mintha a térlátása is javult volna. Mindazonáltal ez a tanfolyam,, ahogy a szervező el is mondta, akkor ér valamit, ha gyakorlod a tanultakat, megtanulni önmagában nem elég. Művész se ettől leszel, ha leszel. (Valószínűleg őnáluk ez a képesség spontán, tanfolyam végzése nélkül is működik. De ezt csak én mondom.) Ja, és az a vicces, hogy a magát tehetségtelennek és botkezűnek tartó ember is ugyanúgy meg tudta tanulni az tanári instrukciók alapján a módszert, mint a rajz felvételi előtt álló 17 éves kissrác. Induláskor nem feltétel a tehetség.
Javaslom, nézz szét a neten, keress tanfolyami rajzokat, a résztvevők képességei igen gyorsan, meglepően magas szintre emelkednek. Nem kamu.
Jó döntést, jó gyakorlást kíván R.
Köszönöm, régóta érdekel, csak még nem tudtam rászánni magam. Az átlagnál jobban rajzolok, és kíváncsi lettem volna, hogy feljeszthető-e még jobban.
Anélkül kezdenek el a tanulók jobban rajzolni, hogy bármiféle rajztechnikai dolgokat tanulnának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!