Már tudom, hogy mit szeretnék csinálni, Csak azt nem, hogy hol lehet kitanulni?! Érettségi után hova?
Viselkedés kutató / Személyiségelemző szeretnék lenni!
Kriminológus..
2 év múlva érettségizem és nem tudom, hogy utána merre induljak!
Először Rendőrtiszti Főisk? Vagy mi?
Teljesen tanácstalan vagyok! Azért akarom most tudni, mert akkor azokra a tantárgyakra kapcsolok rá, amiket az adott iskolában kérnek! És abból teszem le az érettségit (választott).. Remélem értitek! :)
pszichológia szakon is van kriminálpszichológia kurzus,vagy szkirány..ezt nem tudom pontosan+rendőrtiszti főiskolán is érdemes nézelődni,ott is tanítanak ilyet...de sztem csak órákat adnak belőle az alap rendőrképzésen túl..szóval ez nem az igazi,ha nem akarsz rendőr lenni..
2.voltam
Akkor leirom megegyszer. Pszichologia alapszakkal meg nem leszel pszichologus, csak "viselkedeselemzo" (ez lesz a diplomadon. Utana menned kell mesterkepzesre, ahol valaszthatsz tovabbi specializaciok kozul. Talan van olyan egyetem, ahol van "kriminologia" szakirany (illetve mire te odakerulsz, hogy mesterkepzes, az legalabb 5 ev, ugyhogy addig megcsinalhatjak), akkor azt erdemes felvenni. Ha nincs, akkor onszorgalombol beleasni magad az egyetem _mellett_. Minel tobb ilyen temaju konyvet olvass, hogy nagyon jartas legyel benne. Igy nem lesz gond.
Az ELTE-nek van kriminologiai tanszeke (igaz, az Allam-es Jogtudomanyi Karon), tehat erdemes lenne itt bejutnod pszichologiara, mert azon tul, hogy kivalo a kepzes, konnyebben kapcsolatba tudsz lepni kriminologiaval.
Tehat en az ELTE pszichologia szakat celoznam meg kemenyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!