Mennyi idő alatt lehet Németül megtanulni egy mosogatónak? (többi lent)
Azt szeretném kérdezni ,hogy kiszeretnék menni Ausztriába mosogatónak szezonra .De a nyelvtudásom nulla .Mennyi idő alatt lehet elérni azt a szintet ,hogy megértsem a nagyon alap dolgokat?
pl: Hozz egy hagymát ,Seperj fel,Hol van?,Hogy jutok el...
Ilyenek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem haragszom!Sőt ha más nem legalább magyarul megtanulok rendesen XD :).
Viszont "a nemtörődöm itt az írásmódra vonatkozik, ezért egybe kell írni."
Ne haragudj ,hogy itt korrepetáltatom magam (ingyen) de ezt nem értem .Mikor kell egybe,és mikor kell külön írni?
Tehát:
Nem törődöm azzal, hogy ki mit mond.
Itt azt jelenti, hogy nem érdekel.
A másik esetben, amikor egybeírjuk a nemtörődöm szót, akkor pedig azt jelenti, hogy könnyelműen, nemtörődöm módon.
Remélem, érthető voltam.
Én mindig örülök, ha olyan valakinek segíthetek, aki értékelni is tudja.
Üdv: Ági
Ja bmeg tényleg .Így már meg van .
Köszönöm még egyszer.
A kérdés és leírása helyes(ebb)en:
Mennyi idő alatt tudok megtanulni németül?
Ki szeretnék menni egy szezonra Ausztriába mosogatónak, de a nyelvtudásom nulla. Mennyi idő alatt érhetném el azt a szintet, hogy az alap dolgokat megértsem?
Pl.: Hozz egy hagymát! Seperj fel! Hol van? Hogy(an) jutok el… Ilyenek.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ne is törődj velük!
Téged fikáznak amikor te csak segítséget kértél.
Látod ilyen a magyar előbb lehurrog minthogy segítene.
Hát csak gratulálni tudok hozzátok....
Kb: ennyit is ér a bőrötök !
Elolvastam néhány hozzászólást. Már csak pukkasztásból is, de engedjétek meg, hogy szóljak. Még azon az áron is, ha OFF-olok. :-)
Azt kifogásolom a hozzászólók között, bár jókat írtak, hogy ha vesszőt vagy mondat végi pontot tesztek, akkor az a szó mögött legyen közvetlenül, majd utána egy szóköz következzen.
Amúgy érdemes volt elolvasnom a hozzászólásokat, mert mindig tanul az ember. A kérdezőnek pedig igaza van, amikor egy OFF hozzászóláshoz válaszol. A kérdésre tessék koncentrálni és arra válaszolni.
Azt kérdezte, hogy "Mennyi idő alatt lehet ..."
Nos, hogy OFF-ból ON-ba kerüljek.
Én is próbálom megtanulni a nyelvet. El is kezdtem egyedül. Majd elmentem egy tanfolyamra. A tanfolyamon tanultam valamit, ami kellett nekem, hogy jobban megértsek dolgokat. Ezen a tanfolyamon úgy 12-en voltunk és így a tanár figyelme osztódott. Ha egyedileg megy az ember egy tanfolyamra, akkor lehet több figyelem jut rá.
Nekem elég nehéz lehet a felfogásom, de mások szerint ez a normális.
Ajánlanék pár jó anyagot.
- Villám német
- Kreatív német
- TAXUS német
A Villám-mal nagyon jól lehet tanulni. Fejhallgató, kinyomtatott vagy megvásárolt könyv és egy lecke megvan egy óra alatt. Ha az első leckét egy hétig hallgatod, akkor eljutsz majd oda, hogy egy nap alatt akár 2-3-4 leckével is végezhetsz. Én számtalanszor meghallgatom az eddig már átvett anyagokat és mondhatom, hogy sosem elég.
Amikor kezdtem, akkor úgy kezdtem, hogy egy az egyben lemásoltam a könyvet. Leírtam. Most már tudom, hogy kell leírni a szavakat ha hallom őket és fordítva is. Írással is igen komoly %-nyi anyag megy a fejünkbe, nem csak olvasással és hallgatással.
További szép napot. ;-)
Az előző OFF-oló vagyok. Most beszéltem egyik barátnőmmel. Aki 2 hónap alatt megtanulta a németet. Annyira amennyire. De most kinn van és ápol valakit.
Ha anyanyelvi szinten szeretnéd, akkor 5 év napi 8 órával számolva, tiszta nyelvi környezetben. Ez az átlag.
Elnézést, hogy én is offolni fogok, de az előző válaszoló hozzászólására csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy én azért írtam le részletesen, hogy mi volt a kérdező nyelvtani hibája, mert azt kérdezte:
"De "A németen kívül van még egy rakat hiba benne"
Most komolyan analfabéta vagyok mi a f@sz mert nézem-nézem de nem találom .Jó a fogalmazás nem a legjobb ,de helyesírási hiba hol van benne ?De komolyan!"
Tehát ez is az ő kérdése volt, nemde?
Én csak erre válaszoltam és úgy érzem, hogy ebben is segítettem.
Egyébként az eredeti kérdésre is válaszoltam, én küldtem a linkeket.
Üdv: Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!