Én 13 éves vagyok. Most egyébként hetedikbe járok, ezért hamarosan iskolát kell választanom. Jó . Tudom, hogy még messze van. Jó tanuló vagyok, imádom a repülőgépeket. Flight Simulator X-szel játszom. Tudnátok esetleg valam kiindulási pontot adni?
Ha repülőgépekkel szeretnél foglalkozni, azt nagyon sok oldalról megközelítheted, viszont akkor tálán célszerű mindenképpen a mérnökképzést megcéloznod. Barátnőm a BME mérnök informatikus szakán végzett, a diplomamunkája alapjául egyébként épp a Flight Simulator X szolgált. Ő pl. privát hobbiként repülőgép modelleket épít, és programozási oldalról közelítette meg a hobbiját: azt vizsgálta, hogy mi kell egy jó repülőmodell szimulátor program elkészítéséhez, ill. el is készítette a programot. Jelenleg egyébként teljesen más területen dolgozik - ezt csak azért írom le, hogy lásd, a szakmai érdeklődés még huszonévesen is változhat -, tőzsdei programokat fejleszt, de a nagy szerelem, a modell repülőzés természetesen megmaradt neki.
Ilyen érdeklődéssel tehát lehetsz programozó (robotpilóta, MI, stb.), közlekedésmérnök (mikor szállhatnak fel a repülők, jelzések működésének megtervezése stb.), villamosmérnök (repülőgép elektronikájának tervezése), gépészmérnök (ők tervezik magukat a repülőgépeket), vegyészmérnök (a felhasznált anyagok fejlesztése, pl. a gumiköpenyeket vegyészmérnökökkel (is) szokták terveztetni), építőmérnök (leszállópályák terveztetése), építészmérnök (repülőterek tervezése), stb. A lényeg, hogy érzed, hogy mivel szeretnél foglalkozni a hátrelévő X éved során és azért mérd fel azt is, hogy egy adott diplomával milyen jellegű és mekkora mozgástered lenne. A műszaki pályán végzettek általánosságban véve keresett szakemberek itthon és külföldön is, ilyen érdeklődéssel talán legjobban a gépészmérnöki, esetleg informatikusi pálya választása lenne a legjobb.
Sziasztok, köszönöm a rengeteg információt . Nagyon jó vagyok matematikából, és nyelviskolába is járok, körülbelül januárra érem el a középfokot, alapfok már megvan. De amit még nem osztottam meg veletek: a repülőgépvezetés motivál a legjobban. Én is egy szakközépiskolát szúrtam ki : Csepelen a Kossuth Lajos Műszaki Szakközépiskolát szúrtam ki.
Köszönöm mégegyszer.
Utasszálító pilóta szeretnék lenni. Kérlek titeket, hogy a válaszokat innen közelítsétek meg.
Köszönöm
Menj a Kossuthba Csepelre, az jó, utána meg próbáld meg a Nyíregyházi Főiskolát.
Ha nem sikerül a felvételi, akkor rep. szerelőként el tudsz helyezkedni, és tudsz félretenni a pilótaképzésedre. Van nem egy haverom, akiből így lett nagygépes pilóta.
Jó úton haladsz.
Én hallottam egyébként olyanról is, hogy "Repülőgépmérnök" . Ha jól tudom a BME -n a közlekedésin vagy járműmérnökin lehet rá szakosodni.
Elsőtől kérdezném, a gépészmérnök, egy repülős cégnél mondjuk tényleg tervezheti magát a gépet? Én inkább a repülőmérnököt gondoltam erre a célra. Egyébként én is így vagyok mint a kérdező, csak iskolaválasztás után. 9.-be megyek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!