Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mit tudnak velem csinálni, ha...

Mit tudnak velem csinálni, ha nem fizetem ki egy iskola hátralévő tandíját?

Figyelt kérdés
Elvégeztem egy számítástechnika tanfolyamot, de OKJ-t már nem akarok tenni. Iszonyúan drága ez az iskola. Ezzel tisztában is voltam, csak azzal nem, hogy egy kalap sz.rt se ér.Tizenkilenc kezdőből 9 maradt, abból négy fog OKJ-zni. A havi törlesztőm 23.500.-ft. lenne, a jövedelmem havi 48.000.- Már megírtam nekik, hogy töröljék a maradék tandíjat /még 8 hónap lenne hátra/ a fenti okokra hivatkozva. Hajlandó lennék bárhova elmenni, hogy bebizonyítsam: ez az iskola nem, hogy 480 ezret, de még 48 ezret sem ér.
2009. máj. 10. 23:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem fizetsz, nem engednek vizsgázni, és nem kapsz róla papírt. De arra meg ezek szerint úgy sincs szükséged. Egyéb szankciók nem hiszem, hogy lennének, ha csak alá nem írtál valami szerződést, miszerint akkor is ki kell fizetni az egészet, ha közben kimaradsz.
2009. máj. 11. 00:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Már levizsgáztam, csak az OKJ-re nem megyek, mert ahhoz müszaki rajzzal tömik az embert. De arra gondoltam, ha mégis levonják, a jövedelmem 33%-a kevesebb, mint az amúgy fizetendő havi 23.500 ft. De tulajdonképpen egyáltalán nem szeretnék fizetni, akkor átverésnek érzem.
2009. máj. 11. 00:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem semmit nem csinának. Kimaradsz és kész. Iszonyú, hogy ilyen magas árat kérnek a semmiért.
2009. máj. 11. 09:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Végső esetben-az aláírt szerződésedtől függ, nézd meg- elmehetnek a polgári perig. Ekkor erről Te értesítést fogsz kapni, és ahhoz, hogy ne ítéljék meg a pénzt nekik, Neked kell bizonyítanod, hogy az oktatás színvonala gáz.

Ezt nem tudom, miként bizonyítod, de ügyvéd nyilván fogja tudni, életszerű, hogy ha nincs érdemi, vagy az ígéretben, szerződésben foglalt, vagy elvárható szolgáltatás a kért pénz mögött, akkor nem jár nekik.

Azt javaslom, hogy menj fel a jogi fórumra, ott szakértők válaszolnak érdemben a laikusok kérdéseire, nagyon kedvesek. A fórumon talán a magadéhoz hasonló példát is találsz.

Sok sikert!

www.jogiforum.hu

2009. máj. 11. 09:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Táncsak nem a 2F iskola?:D
2009. máj. 11. 11:19
 6/6 A kérdező kommentje:
De igen! A 2F Iskoláról van szó. Mi a véleményed az oktatási metódusukról? És persze a beszervezési igéreteikről.
2009. máj. 11. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!