Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mi a véleményetek a fegyverműs...

Mi a véleményetek a fegyverműszerész OKJ-s képzésről?

Figyelt kérdés

Elsősorban személyes tapasztalat érdekelne, hogy milyen maga a képzés, később mennyire lehet vele elhelyezkedni, melyik helyen érdemes elvégezni (itt magára az oktatóhelyre gondolok, pl Diana Vadász-Felnőttképző, stb), ilyenek.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 23. 18:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%
az OKJ-s képzésekről röviden és tömören: SZAR
2011. jún. 24. 12:20
 2/14 A kérdező kommentje:
Konkrétan ERRŐL a képzésről érdekelne főleg személyes tapasztalat alapján információ, és nem általánosságban az OKJ-s képzésekről...
2011. jún. 25. 14:34
 3/14 anonim ***** válasza:
36%
OFF: Ez engem is érdekelne...
2011. jún. 26. 21:59
 4/14 Vislor válasza:
100%
Én a Dianában végeztem nappali tagozaton. Első szakmaként ingyenes volt a tanfolyam és a kollégium is, kaptunk munkaruhát, bakancsot, ösztöndíjat (13 ezer Ft körül), étkezési jegyet (3600 Ft értékben). Böngészd a suli oldalát képekért: [link] de ne higgy annak, amit a képeken látsz, az élet nem fenékig tejfel ott sem. A kolesznek 2 része van, a nappalisok a "fapados" részben vannak elszállásolva. Itt az osztályunk YouTube csatornája: http://www.youtube.com/user/FMN10Pokel, itt láthatsz egy kis bemutatót, amit a FeHoVán is levetítettünk. Én élveztem az itt eltöltött egy évet, bár ehhez hozzátartozik, hogy remek kis közösség kovácsolódott össze a koleszban.
2011. júl. 7. 22:28
 5/14 A kérdező kommentje:

Nagyon rendes vagy, köszönöm a sok információt!:)

Végül levelezősre jelentkeztem a Dianába, mert csak úgy tudtam megoldani. De akkor felveszlek majd msnen, meg majd még írok privátba, mert lenne még néhány kérdésem. sajnos csak 2 hét múlva leszek megint gépközelben, de akkor írok!:) Köszönöm szépen mégegyszer!:)

2011. júl. 7. 22:37
 6/14 Vislor válasza:
100%

Nem rég frissítettem a YouTube csatornánkat két videóval.

Továbbra is http://www.youtube.com/user/FMN10Pokel

2012. márc. 6. 00:25
 7/14 anonim válasza:
ez a dolog engem is érdekel....
2012. szept. 5. 19:39
 8/14 Vislor válasza:
100%

Több, mint egy éve írtam ide, azóta 7-8 ember keresett meg és eggyel közelebbi ismeretségbe is sikerült kerülnöm, aminek nagyon örülök. Továbbra is fenntartom a lehetőséget, hogy ha van kérdés, akkor szívesen válaszolok, persze csak a saját tapasztalataim alapján, mivel azóta történt 1-2 változás.

Akit érdekel a dolog, azt először arra kérem, látogassa meg az iskola weboldalát: www.dianaszki.hu

Ott talál információt, képeket, elérhetőségeket.

Ezután nézzétek meg ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=LeyMpLQp5K8

Ez ad egy kis vizuális ízelítőt az ott zajló dolgokból, és ha már megnéztétek és felcsigázott a dolog, akkor osszátok meg a videót, mert szeretjük a nézettséget. :)

Elkövettem azt a hibát, hogy MSN címként is megjelöltem, kérném, hogy ne próbáljon meg senki csak úgy felvenni, mert a számomra ismeretleneket elutasítom. Egyszer tettem kivételt, mert az illető profilképe arra engedett következtetni, hogy a témával kapcsolatban keres. Aki mégis az MSN-t preferálná, az előtte dobjon meg egy e-maillel, hogy felvesz, mert egyébként is ritkán látogatom a Messengert.

2012. szept. 23. 20:32
 9/14 anonim válasza:
heló! én diánába akarok menni fegyverműszerésznek, mennyire jó szakma? elég keresett? keresett pénz?
2012. nov. 6. 21:43
 10/14 Vislor válasza:
100%

Sokan keresnek meg ugyanazokkal a kérdésekkel, így célszerűbb, ha ide írom előre.

A tanfolyam elvégzése után katonaság, rendőrség, büntetés-végrehajtás jöhet szóba, mint munkalehetőség, de nem kapkodnak a fegyverműszerészek után. Továbbtanulási lehetőség a vadászpuskaműves szakképzés, vagy lehet menni az NKE-re (egykor ZMNE, RTF), ahol némi előnyt jelent a fegyverműszerész vizsga.

Fegyverboltba/műhelybe, hogy felvesznek, szinte esélytelen, így fő kereseti lehetőségként senki ne gondoljon rá! Aki szeretne külföldön dolgozni és van nyelvtudása, annak érdemes megpróbálkoznia a környező országok fegyvergyártóinál.

Ez egy alapozó képzés, amelynek célja a szükséges gépészeti és fegyveres gyakorlati/elméleti ismeretek elsajátítása. Első lépés, hogy utána puskaműves ráépülő tanfolyam és mestervizsga után saját magad javíthass vagy akár gyárthass lőfegyvereket.

Vadászpuskaműves végzettséggel önállóan lehet dolgozni, amelyhez egy rakás pénz és engedély kell, így ha nincs meg valakinek a megfelelő anyagi háttér, annak nem érdemes belevágni.

2012. nov. 11. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!