Véleményeket szeretnék kérni jogi asszisztens képzésről, hogy mennyire nehéz, és el lehet-e vele helyezkedni?
Nehéznek nem mondanám a szakot, simán meg lehet csinálni igen jó eredménnyel, és - persze felfogástól függően - meglehetősen kevés ráfordítással.
Az elhelyezkedés szempontjából, hát... szerintem ha valaki nagyon akar munkát, az talál! De az én tanácsom az lenne, hogy mivel van szakmai gyakorlat, olyan helyre próbálj bejutni arra a 3 hétre, ahol a továbbiakban is szeretnél dolgozni. Hiszen ha ott töltötted a gyakorlatod, egyrészt megcsinálhatod a helyed, ha ügyes vagy... viszont ha nem vagy annyira leleményes, akkor a későbbi konkrét jelentkezésnél valamelyest előny lesz, hogy Te ott voltál gyakorlaton!
Arra viszont azért számíts, hogy kicsit téves a meghirdetése ennek a szaknak, mert olyannyira nem "tanítanak bele" a jogi dolgokba, hogy kapkodjanak a szakot végzettek után. A jogi asszisztensek feladatának elvégzésére ma már inkább az ügyvédjelölteket szokták alkalmazni.
Mikor végzel, titkárnői szinten leszel a hierarchia szerint!
Az első hozzászóló vagyok!
Én is jogi asszisztensi okj-t végeztem, de én igazából csak "kíváncsiságból" végeztem el ezt, mert jobban bele akartam látni a jogba! Némileg sikerült, és biztos lettem abban végül, hogy jogásznak fogok tanulni. Most fogom kezdeni a 2. évemet jogi egyetemen.
Ennek ellenére az egyik barátnőm nemrég szerzett egy nevesebb ügyvédi irodánál jogi asszisztensi állást, úgyhogy nem lehetetlen, csak akarni kell! Nem beszélve arról, hogy ha felnézel a jogiforum.hu oldalon az állásbörzébe, ott szinte minden héten meghirdetnek adminisztratív/jogi asszisztensi állást. Nézd meg, kedves kérdező, hogy mik az elvárások ilyen éren (gyakorlat, nyelv, stb.), és próbálj eljutni arra a szintre! Akkor biztosan lesz munkád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!