Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Digitális rendszerek című...

Digitális rendszerek című tárgy. Hogyan jön ki a konjuktív normál alak?

Figyelt kérdés

Van ez a 4 változós logikai fgv. Nem értem hogy az F = ... értékek hogy jönnek ki? F = A(nem)*B(nem)*D + ...

Miért csak 3 változó van ha 4 változós a fgv? Válaszoakt köszönöm előre is.

[link]

2011. jún. 10. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Nézd a legfölső 2-es csoportot.

A 4. változó azért nincs ott, mert ezek amiket leír a csoportokra igazak. Ha a legfölső csoportot nézed, akkor annak a fele C igen, fele C nem. De az A-ban egyértelműen nincs benne, a B-ben sincs, a D-ben viszont az egész benne van.

Az hogy az A-ban mikor van benne: vízszintesen az alsó 2 sor. Ezt jelzi mellette is a függőleges vonal. A többinél is értelemszerűen.

2011. jún. 10. 21:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi. Azt hiszem értem már.

Azt eltudnád mondani, hogy ennél két KV táblánál hogyan jön ki a tömbösítés? Köszönöm

[link]

2011. jún. 10. 21:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajna nekem az ilyen tárgy már 2 éve volt, és hát amit nem használ az ember..

És nekem úgy rémlik, hogy nekünk csak 1-esek voltak ezekben, nem volt 0 meg X. Bár ahogy látom tekintet nélkül tömbösíti így is őket.

A lényeg valami olyasmi, hogy minél többet be tudj rakni valami csoportba, mert annál egyszerűbb lesz majd felírni az egyenletet. Ha 2-es csoportot tudsz csinálni, akkor már a 4 változóból csak 3 marad. 4-es csoportnál meg csak 2-vel fel tudod írni. Pl az alsó képen a legalsó 4-es tömb: A*D.

Az ábrákon látszik, hogy hogyan lehet tömbösíteni. Annyi trükk még van, hogy ezt úgy kell elképzelni, mint a Földet.. szóval ha kimész az egyik oldalon, akkor bejössz a másik oldalon. Tehát ezért van az alsó ábrán a 4-6-os 1 csoportba rakva.

2011. jún. 10. 21:50
 4/5 anonim ***** válasza:
És átfedések is lehetnek a csoportok között! Ez jutott még eszembe. Remélem nem mondtam nagy hülyeséget :)
2011. jún. 10. 21:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, sokat segítettél:)
2011. jún. 10. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!