Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Megéri SAP vállalatirányítási...

Megéri SAP vállalatirányítási rendszerrel foglalkozni?

Figyelt kérdés
Jelenleg szoftverfejlesztői vagy vállalatirányítása irányban gondolkozom. Melyik érné meg jobban ? Ahogy hallottam az SAP konzulenseknek jobban keresnek, viszont fejlesztői munkából jóval több van, könnyebb elhelyezkedni. Nektek mi a véleményetek róla ?
2011. máj. 14. 13:59
 1/4 A kérdező kommentje:
Az elején kicsit eltévesztettem, vállalatirányításí rendszer * irányt szerettem volna írni.
2011. máj. 14. 14:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én AIX alapú SAPon dolgozok az IBMnél. Nevetségesen alulfizetik az emberek 90%-át. 140-200 bruttóval mész végig az első 2 éveden és mindent megtesznek, hogy pont annyi tudásra tegyél szert amennyi az aktuális munkádhoz kell, ne többet - nehogy elmenj máshova több pénzért, vagy verd az asztalt fizetésemelésért.

Azt meg kell értened, hogy az informatika egy olyan szakma, ahol a munkák többségét lehet távolról végezni és nem tudsz versenyezni egy kínaival vagy indiaival.

Mi a németektől és egyéb nyugat-európai országoktól kaptuk a melót és múlt héten adtunk le egy nagyobb ügyfelet Kínának.

A lényeg a mondandómnak az, hogy nem nagyon lehet szerintem megjósolni az informatika jövőjét itt Magyarországon.

SAP konzulens meg egy jó 5-10 év tapasztalat és aktív tanulás - amit a saját idődben végzel - után lesz az emberből. Egy SAP tanfolyam és vizsga meg milliókba (!) kerül, aztán SAPhoz ismerned kell Oraclet is, meg Unix/Linux/esetleg Windowst egy bizonyos szinten.

2011. máj. 17. 07:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, annyit még kérdezhetek, hogy egyetemen milyen irányban érdemes elindulni?

Mindenképpen informatika irányban kell ?

A gazdaságinformatikásoknak sok ERP/SAP tantárgyuk van.

De például néztem, Pénzügy és számviteleseknek is van/lehet SAP tantárgyuk.

Melyik irányból a legjobb elindulni ?

2011. dec. 4. 14:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Vállalatirányítási rendszer fejlesztésével kizárólag nagy nemzetközi informatikai cégeknél, vagy hazai leányvállalatoknál van lehetőség. Ahogy az első válaszoló írta, itt a verseny kemény, információt annyit kapsz, amennyi az aktuális munkádhoz kell, illetve magadnak kisajtolsz. És nem fizetik túl.

Más irány vállalatirányítási rendszerek eladása, bevezetése egy nagy céghez. Ezzel a fentieken túl több hazai cég is foglalkozik alvállalkozásban, amiben az jó, hogy könnyebb kitűnni. Itt vagy szimpla ügynök lehetsz nem túl sok pénzért, vagy rendszerszakértő. Ez azt jelenti, hogy egyfelől a rendszert tudod installálni és az adott vállalati körülményekre hangolni, de ami nehezebb, a vállalatot a rendszer bemutatásával a megfelelő irányba terelni. Ez roppant nehéz, a csúcsvezetők nem értenek hozzá, hatalmukat féltik (nem alaptalanul), mégis meg kell győzni őket, hogy az ő érdekük. És természetesen tudni kell rendszerben gondolkodni, tervezni, feltételeket "forrásokat" meghatározni és kiharcolni, a bevezetendő rendszert úgy hangolni, hogy az a vállalatnak érzékelhető előnyt jelentsen. Két három ilyen projektre pár éved is rámehet, viszont a szakmában "nevet" szerezni csak így lehet.

Az előbbi néhány speciális programozási nyelv és eljárás megtanulását, az utóbbi tervezést, vállalatirányítási hangolás ismeretét, rendszerszemléletet, tárgyalásismeretet igényel. Mindkettőhöz jó alap egy informatikus szak később választandó szakiránya. De akárhogy is, komoly pénzekért csak a legjobbak között rúghatsz labdába.

2011. dec. 4. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!