Milyen végzettséggel lehet gerinc, hatha, női és gyerek jóga órákat tartani?
Van egy sportedző OKJ végzettségem , amit 10 évvel ezelőtt szereztem, egy ideig dolgoztam szakági edzőként, ám másfelé sodort az élet.
Szívesen továbbképezném magam jóga irányába, ám látom , hogy rengeteg képzés indul, emiatt egy kicsit elvesztem a lehetőségek kínálatában.
Alapvegzettseg esetén szükséges a 200 órás Yoga Alliance diploma? Vagy elég, ha valamelyik továbbképzés (női jóga/gyermekjóga) elvégzem ahhoz, hogy órát tartsák?
Azt is olvastam, hogy nincs szigorúan szabályozva az, hogy ki tarthat órát. Természetesen megfelelő tudás birtokaban szeretnék oktató lenni.
Nyilván árban is nagy különbségek vannak a képzések között, kedvezőbb elvégezni a továbbképzéseket.
Mi szükséges a vállalkozás indításhoz?
Köszönöm a segítséget!
Igen, én is azt látom, hogy rengeteg jógaoktató és pilates oktató van, és meglepődtem, amikor utánaolvastam, hogy a pilates oktató tanusítványt 3 nap alatt meg lehet szerezni. Ahogy a pre és postnatal okleveleket is. A fullos online oktatástól pedig hidegkirázásom van, mert biztos vagyok benne, hogy online nem lehet a gyakorlati mozgásfejlesztést/testtartás korigálást tanítani.
Elsősorban a saját fejlődésem és tudásom szélesítése miatt szeretnék belevágni egy gyakorlatorientált jógaokatató vagy mozgással kapcsolatos képzésbe.
ilyen témákban a légzés felfüggesztés (legzés uralás) szanszkrit szava miatt nem engedi. De lehet már csak annak első tagja miatt.
szerintem is inkább tudással és gyakorlattal kellene másoknak órát tartani, nem végzettséggel.
Az Ilyengar szövetség pl. elég szigorúan vaszi... a névhasználatot. Megy biztos a vizsgákat is, ehhez képest voltam olyan oktatós gyakorláson, ahol az összhatás mégis eléggé félrecsúszott.
Persze az oktatói tanfolyam követelményei is a gyakorlat megszerzését célozzák névleg...
de a lényeg felfogását nem garantálják.
Az személyes gyakorlással közelíthető.
Az jó hogy megfelelő tudással akarsz oktatni. Viszont a megfelelőről akkor lesz igazán fogalmad, ha elmerülsz a témában és lesznek felismerés WOW élményeid. Az elméleti tudás, vizsgára a válaszokat meg lehet jegyezni, de az űzleti célú "jóga" valójában pont ellentétes a hagyományos gyakorlattal.
Ebből adódik, hogy a célodra hajtva nem a jóga utját járod.. így az valódi elmélyedés kérdéses.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!