Ruander iskola junior frontend fejlesztő képzésről tapasztalat? Ha nem jó, tudtok ajánlani más sulit (akár külföldi, angol nyelvűt)? (lényeg, hogy online legyen és délután/este)
Megértem a nézeteteket és őszinte leszek: nem mentem bele ennyire a magyarországi helyzetbe, csak néhány, már programozásban dolgozó embert kérdeztem meg (egyiküknek sem volt semmilyen papírja). Inkább a külföldi munkákat néztem, illetve a külföldi programozók véleményét hallgattam meg, akik közül 10-ből 9 azt mondta, hogy a papír nem számít, a projektek és a tudás viszont igen. (Ugyanitt megjegyezném, hogy IGEN, tudom, hogy sok helyen előny az egyetem, ezt nem vitatom!)
De hogy válaszoljak a kérdésedre: azt venném fel, akinek jobb a portfóliója. Sok olyan ember van akinek nincs pénze, lehetősége egyetemre menni, viszont beleteszi a munkát és van tehetsége.
Saját példámból okulva: inkább itthonról megtanulom azokat amik igazán érdekelnek, minthogy iskolába menjek ahol sok olyat kell tanulnom ami nem érdekel és konkrétan arra megy el az időm, hogy azt tanuljam meg amivel nem akarok foglalkozni.
(Valamint kedves 9-es: igen, édes isten, papír. Képzeld el dolgoztam olyan helyen ahol a szaros bootcampes papírommal jutottam be, ugyanis szükséges volt hogy legyen szakmám, de a portfólióm alapján vettek fel.
Ahol jelenleg tanulok, van egy férfi aki már huszon-éve programozásban dolgozik és azért jött, mert szeretné ha lenne papírja.)
Örülök, hogy ebből a 5-6 emberből még mindig nem sikerült senkinek választ adnia arra amire tényleg kíváncsi lettem volna :D De megnyugtatok mindenkit, hogy végül külföldi tanfolyamot kezdtem el.:)
"azt venném fel, akinek jobb a portfóliója"
A munkáltatót egyáltalán nem érdekeli, hogy az adott személy most éppen, miféle hobbiprojekteken dolgozott, mert a valóság az, hogy ezek alapján egyszerűen nem lehet következtetni arra, hogy valakiből jó munkavállaló lesz-e. Ezekből az égadta egy világon semmi sem derül ki. Sem az, hogy ez mennyire önálló munka, sem az, hogy mennyire tud az illető programozni. Lehet, hogy csak egy youtube videosorozat alapján másolt le egy programot és átírt benne pár dolgot vagy összelopta githubról. Totális idiótaság az egész.
"inkább itthonról megtanulom azokat amik igazán érdekelnek, minthogy iskolába menjek ahol sok olyat kell tanulnom ami nem érdekel"
Hiába oktatnak az egyetemeken szerinted felesleges dolgokat, mégis a látóköre egy rendes egyetemet végzett embernek szélesebb lesz, és ez sokat jelent már rövid távon is a munkában.
"Képzeld el dolgoztam olyan helyen ahol a szaros bootcampes papírommal jutottam be"
Mert 2022 végéig kb minden jött-mentet felvettek juniornak diploma nélkül.
11, hazudozz az otthoniaknak. Ők talán el is hiszik, vagy legalább úgy tesznek.
Fogalmatlan veréb vagy, akinek köze nincs az IT ipar elvárásaihoz. Az ilyen bootcampes birgók CV-je érintetlenül megy a dev/null-ra és nyilvánvaló, hogy a szakirányú diplomások legalább 75-80 %-a porig alázza a botcampes köcsögjeid bármelyikét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!