Pécshez, Baranyához hol van legközelebb működő ÉS kezdők számára nyitott Rádiós/Rádióamatőr klub? (ahol esetleg vállalható áron vizsgafelkészítést, gyakorlatozást is vállalnak)
Tudom, hogy van a Mecsek Rádió Klub.
De ez egy klubhelység nélküli, _zárt_ közösségnek tűnik, ahol a tagok eleve tanult rádióamatőrök és polgárőrök.
Én viszont teljesen kezdő vagyok. Valami elektrotechnikai tudásom innét-onnét van, mikrovezérlőket programozgattam, ha valami egyedi dolog nagyon-nagyon kellett, pár éjszaka alatt összeszenvedtem, de pl. analóg technikához, pláne tervezéshez szinte semmit sem értek.
Rádióamatőrködés felé viszont már többször kacsintgattam, lényegében már gimi óta pár évente felmerült itt-ott a dolog. Ma úgy jött ismét képbe (meg igazából már pár héttel ezelőtt is egy másik sztori kapcsán), hogy még két hete a vasárnapi Pécsi Vásárban vettem egy állítólag működésképtelen szovjet zsebrádiót. Sajnos valóban volt neki baja az elemcsatlakozón kívül is, de ma végre volt időm rá, a magam módján megbütyköltem, aztán amint összepattintottam, a véletlen folytán pont egy morze kódos üzenetet fogtam be, ami mivel nem tudtam, hogy micsoda, érdekesnek tűnt. Végül 5 óra nyomozás után kiderült, hogy csak a Pogányi Reptér amúgy "halálunalmas" lokalizáló jelét fogtam be... (és legalább 1-2 félreértés ki is derült közben számomra)
Viszont ez volt az a momentum, amire most anyám is azt mondta, hogy akkor ideje lenne "elkezdeni a dolgot".
Ismerősi körömbe viszont senki sincsen, aki ilyen körökbe mozog. Abszolúte SENKI. Se távoli rokon, se ismerős ismerőse, se idős kolléga.
Vagyis egy olyan idős kolléga van, aki általánosan jól ért az elektronikához, de Ő se kifejezetten rádiós.
😕
Arra gondoltam, hétvégén olyan fél-1 óra buszozást még megérhet a dolog (munkanapokon szó se lehet róla, reggel héttől délután ötig teljesen foglalt vagyok), viszont akkor tényleg intenzíven szeretnék foglalkozni abban a pár órában a dologgal, gyakorlatorientáltan; nem pedig csak így "beköszönni" egy klubhelységbe.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!