3 műszak mellett nehéz szerezni B-s jogosítványt?
Szia.
Én még pont utolsó évesként középiskolában csináltam a B kategóriát 17-18 évesen. 3 nap gyakorlat, csütörtök-péntek iskola. Volt, hogy 2-3-4 hetente mentem 1-2-szer vezetni. Nekem fél év volt. Elsőre átmentem mindenből. Elsősegély már nem kellett, mert korábban elkezdtem a kismotor jogsit még előtte, de nem fejeztem be, viszont az elsősegély vizsgám meglett, a kártyát eltettem.
A KRESZ nagyon hamar megvan. Már most 9-10 éve van kb E-learning, azon érdemes csinálni. Vannak autósiskolák, ahol már nem is nagyon van tantermi képzés, csak online. Megcsinálod pár nap, esetleg 1-2 hét alatt, és utána ha elvégezted, kéred a vizsgaidőpontot az autósiskolától, és mehetsz KRESZ vizsgára. Ez gyorsan megvan, rajtad múlik mennyi idő alatt végzed el az online kurzust. A B kategória nem hosszú és nem bonyolult egyáltalán.
A C kategóriát (teherautó) már 3 műszak mellett csináltam meg én is, az szinte kerek 10 hónap alatt lett meg közel 2,5 éve. De annak a KRESZ része sokkal nagyobb a B-hez képest. Nem lehet összehasonlítani. Na, arra tanulni kellett és izzasztó volt. Ráadásul még külön BÜ (Biztonság és Üzemeltetés) tanfolyam és vizsga is volt, az vett el egy csomó időt az egészből. A rutin szintén gyorsan megvolt, és a vezetés része volt a leghosszabb, hiszen éjszakás után kora reggel sosem mentem vezetni, max éjszakás előtt valamikor késő délután, ha délelőttös voltam akkor egyszer-kétszer mentem munka után, de az is fárasztó volt. A legjobb nekem délutános műszak előtt, délelőtt volt a vezetés. Kialudtam magam, és mentem vezetni, majd utána dolgozni. De ebből is meglett minden vizsgám elsőre. KRESZ+BÜ+RUTIN+FORGALMI
Egyébként nem kell egészségtelen életmódot élni ahhoz, hogy ne bírd ki ezt az egészet. Én cigizek kamaszkorom óta, hosszú évekig úgy ittam az energiaitalt mint a vizet, a kólát meg a kávét is ittam mellé. Mégis itt vagyok, és bírom.
Már most csak cigizek és kávézok. De ez nem csak azon múlik. Attól függ hogy mit és hogyan dolgozol 3 műszakban. Én például szerelőként, sorvezetőként, műszakvezetőhelyettesként megsem állok soha.
Megcsinálom a saját munkám, megyek a másiknak segíteni vagy éppen helyette dolgozni mert nem bírja és nem érdekli, mellette megjavítom a gépeket amit megtudok és az SAP-t, műszakbeosztást, TMK-t, PRODIT-t stb stb-val is én kommunikálok, mivel a műszakvezetőm egy lusta dög. :D
És mellette csináltam meg így az egészet. Mármint a C kategóriát.
Ja, és július elején (most ebben az évben) elkezdtem a D kategóriát, ami az autóbusz. Abból is meglett a KRESZ elsőre, majd a RUTIN vizsga, most pedig csinálom a forgalmi vezetést, aminek a felénél járok. :D
Mindent lehet, csak akarni kell.
Ha van érzéked a tanuláshoz, megérted és megragadnak a dolgok a fejedben, érdekel a vezetés és van hozzá érzéked, akkor megy az pikk-pakk.
Amit fentebb is írtak, a vezetés része lesz a sok idő. Az emberek 90%-a B kategóriát csinál. A maradék 10% pedig valamelyik A kategóriás jogsit, a többiek pedig a nagy kategóriákat, mint a C-D-E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!