Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Önkéntes katonai szolgálatnak...

Önkéntes katonai szolgálatnak mik a feltételei? Nők is jelentkezhetnek?

Figyelt kérdés
A felvételihez kellenének plusz pontok, mert idén valószínűleg nem lesz meg.

júl. 21. 23:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%

Nők is mehetnek.

[link]

júl. 22. 04:27
 2/19 A kérdező kommentje:
És mit jelentenek a pszichológiai/fizikai/ egészségügyi tesztek?
júl. 22. 09:19
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Felmérik a kondíciódat. De inkább máshonnan gyújts pontokat, az észt az egyetemen nem pótolja a honvédségi tapasztalat. Szerintem ostobaság ilyenben gondolkodni.
júl. 22. 10:25
 4/19 A kérdező kommentje:
Elég magas a pontom, nem az ésszel van a gond.
júl. 22. 10:35
 5/19 A kérdező kommentje:
Nem gondolom hogy ostobaság lenne, és nem ez volt a kérdés.
júl. 22. 10:35
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Én lány vagyok és voltam ÖKSZ katona…bár én az NKE-re mentem tovább, de nagyon sokan voltak ott olyanok akiknek semmi közül a katonasághoz, de ugyan úgy a pontok miatt jöttek…azok ki is hullottak. 😅 Ezen emberek részéről ez nagyon nagy áldozatot kíván meg. Időben, testileg és lelkileg. Folyamatosan civilként akartak viselkedni, de itt el kell fogadni, hogy nem vagy az…rengeteget tudnék mesélni, de sem időm sem energiám most erre…a lényeg, hogy nagyon sokat ott is hagyták.

Csal egy példa: hajnalban bármikor ki robbantanak az ágyból pizsamában vagy és a gépkarabéllyal kell aludnod ( azt éjszakánként megpróbálhatják ellopni és ha sikerült büntetés jár) és ki kell jönni a szállásról ahol vagy 20-an aludtam egy szobában és gépkarabéllyal fekvőztök. Reggel 5-kor kelés és kiképzés. Persze ez táborfalva, de mindenkinek kötelező. Aztán ott van a saját egységednél az alap kiképzés…ahol csak annyi, hogy nem kell bent aludni, de kb ugyan ez és van elméleti vizsga is. És a fizikai az orvosi és a pszichológiai vizsgálat. Sokan ott os elbuknak, viszont a képzés alatt erre is felkészítenek, úgy hogy minden reggel egy 5 km-és futással indítunk. Utána elmélet és aztán gyakorlatozás.

júl. 22. 10:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy az ÖKSZ a legalja a katonaságnak és le is nézik őket és emiatt próbálnak megtörni is minket. De azért vannak rendes emberek is.
júl. 22. 10:54
 8/19 A kérdező kommentje:
Hát ez nem hangzik jól. Én csak egy fél évig maradnék, csak 16 pluszpont kéne.
júl. 22. 11:03
 9/19 anonim ***** válasza:
73%

"csak 16 pluszpont kéne"

Akkor inkább tanulj, ez felejtős!

júl. 22. 14:14
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

6-s voltam...inkább a tanulást javaslom, mert azzal is több pontot lehet elérni és én csak a 16 pontért járó elvárásokat mondtam el a katonaságnál...

Ez még nem a szakképzés része, amiért 32 pont jár...az keményebb és oda külön fizikai, orvosi, és pszichológia vizsgálat kell és ott komolyabban veszik ezeket...pl rövidebb idő alatt kell lefutnod x kilométert, több felülés kell kevesebb idő alatt stb az orvosi része ugyan olyan kemény és a pszichológiai is. Ezt Kecskeméten csinálják...és egész napos procedúra.

Mondom én csak azért csináltam végig, mert az NKE-re mentem. Pontom elég lett volna így is. De nagyon sok mindent legalább így előre megtanultam ott és mert én ezt szeretem. De ha te nagyon énközpontú vagy, akkor ez nagyon felejtős...főleg, ha mindig igazságot akarsz tenni mert esetleg úgy érzed igazságtalanul bántak veled...akkor itt tönkre fognak tenni lelkileg, de akkor is ha szimplán csak mimóza vagy...ez a katonaság és itt nincs érzékenyítés és nem tolnak smalltalk-okat. Itt megbánthatnak és a kőkemény igazságot Vágják mindenki előtt a két szemed közé vissza nem szólíthatsz, amíg arra engedélyt nem kapsz, hogy beszélhetsz, de akkor sem az érzéseidre kíváncsiak, vagy nagyon megjárod...esetlegesen az egész rajod megbánja és utálni fognak érte. Ha nem vagy képes bekapni a leszarom kapszulát vagy túltenni magad dolgokon...Sajon igen vannak túlkapások, de azzal rendszerint nem törődnek vagy nem veszik észre.

Míg a mostani fiatalság mindenért is felkapja a vizet mert pl valaki mondott valami, ami a saját véleménye de a végén nem tette, hozzá hogy "világbéke" vagy, hogy "jaj mindenki máshogy gondolhatja mert olyan szépek és különbözők vagyunk..." rizsa annak leharapják a fejét...Itt nincsen viágbékézgetés és Smalltalk...értve?

Még ha el is kezded és be is szeretnéd fejezni utadba állhat ennek magvalósítása elé az elméleti vizsga, a fizikai-orvosi-pszichológiai felmérő...ha ezek nem sikerülnek, akkor nem végezheted el az alapképzést sem. Szerüvegeseket főleg, ha nagyon rossz a szemed...hát az orvosi vizsgálaton lehet, hogy bukta...Ha van papírod róla, hogy kicsinek volt szívritmuszavarod...az bukta.

Vagy, sokkal egyszerűbb csinálsz egy másik emeltet...2 hónap alatt is meg lehet az tanulni...Vagy kevesebb

júl. 22. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!