Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Akinek máj, epebajai vannak,...

Akinek máj, epebajai vannak, mehet szaunamesteri képzésre, mennyire javasolt neki?

Figyelt kérdés
Sok epepolipom van, érzem is néha a májam, például zsìrosabb táplálkozás után. Savas reflux is van. A hosszú ideig szaunában lévő tartózkodás nem tudom mennyire tesz jót neki.

2024. jún. 16. 19:07
 1/3 anonim ***** válasza:
72%
szerintem erről jobb megkérdezni az orvosod, esetleg a képzést tartó embereket, mert elég kicsi az esély hogy itt választ kapj
2024. jún. 16. 20:44
 2/3 anonim válasza:

Na várj, azt sem tudod, hogy szaunázhatsz-e, de szaunamesteri képzésre akarsz menni? Tudod mi a dolga egy szaunamesternek? Negyed órán keresztül kemény fizikai munkát végezni 90 fokban. Ez független a betegségedtől, de előbb javaslom, hogy ülj végig pár normális programot (nem ilyen béna botcsinálta szállodai szaunamestert, hanem rendeset) például szentendrén a V8-ban, Kelenföldön a Saunabearlangban vagy esetleg Bükkfürdőn, és utána döntsd el, hogy akarod-e ezt. A szaunában ülni 15 percet, vagy megcsinálni egy szeánszot nagyon nem ugyanaz ugyanis!

A reflux biztosan nem probléma, nekem is van, rendszeresen szaunázom, a többi betegség sem hinném, hogy hatással lenne rá, mert más jellegű.

2024. jún. 17. 12:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ezt szerintem is inkább beszéld meg az orvosoddal!

A szaunát leginkább szív-és érrendszeri, valamint fertőző betegségek esetén ellenjavallják.

2024. jún. 18. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!