Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Van értelme úgy megcsinálni a...

Van értelme úgy megcsinálni a jogsit, hogy a közeljövőben nem tervezek autót venni?

Figyelt kérdés
Azért csinálnám, hogy ha esetleg olyan munkát kapnék, ahol elvárt a vezetéstudás, akkor tudjak menni. Totál hülye ötlet?

2023. dec. 29. 13:18
A kérdező szavazást indított:
Teljesen hülyeség lenne így jogosítványt szerezni.
Lenne értelme jogsit szerezni.
12 szavazat
 1/6 anonim válasza:
18%
Akkor csináld meg a jogsit, ha kocsira tudsz ülni rögtön. Különben elég sok nehézséggel fogsz szembe nézni amikor mondjuk egy munkahelyen kérik a jogsit X éve van ugyan jogsid, de sosem vezettél, nincs gyakorlatod.
2023. dec. 29. 13:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem hülye ötlet.

A jogosítvány megszerzése rengeteg pénz és idő. Ha már esetleg lesz egy állásod, nem nehezen fogod tudni összeegyeztetni az órákat. Ha most van rá időd, mindenképp tedd le, minél hamarabb.

A másik része, hogy évről-évre egyre drágább a jogosítvány, és ez a jövőben sem lesz másképp.

Annyiban igaza van az 1.-nek, hogy vezetni nem az órákon fogsz megtanulni, ott csak a nagyon minimum alapot tudod elsajátsítani. Ha már van jogosítványod (és persze kocsid), akkor a mindennapokban, vezetés közben tudod kialakítani a vezetési rutinodat. Tehát ha csak a jogosítványod van meg, és úgy akarsz például fuvaros lenni, hogy nincs vezetési tapasztalatod, alkalmatlan leszel a munkára.

2023. dec. 29. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Ha van rá pénzed és időd, akkor csináld meg. És utána szerezz egy ócska szakadék autót és gyakorolgass. Friss jogsis ember alá úgyse adnak céges kocsit ne aggódj.
2023. dec. 29. 13:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan a kérdésed vonatkozásában szerintem kifejezetten kontraproduktív a jogosítvány megszerzése, mert vezetni attól még nem fogsz tudni, mi lesz, ha ne adj Isten kapsz egy olyan állást ahol kell? Ott lesz baj bőven.

Megcsinálhatod ettől még a jogsit de ne ringasd magad abba a hitbe hogy emiatt elvállalhatsz egy olyan munkát ahol vezetni (is) kell.

2023. dec. 29. 14:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem fuvarozós melókról lenne szó, hanem olyan munkáról, ahol időközönként jönni-menni kéne.

Arra gondoltam, hogy ha esetleg adódna egy ilyen lehetőség, akkor kezdenék csak el sebtében gyakorolni.

Nekem sem tűnik ez reálisnak, azért vagyok bizonytalan, csak a környezetemben többen is mondták, hogy csináld meg, bármikor jól jöhet, most megvan rá a pénz és idő, de nem tudom, hogy tényleg lenne-e értelme. Ment mindenkinek a zöld.

2023. dec. 29. 15:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Csináld csak meg, mert valóban bármikor jól jöhet, idáig rendben van. Csak azt a gondolatot engedd el hogy emiatt majd olyan munkát is elvállalhatsz, ahol (néha) autóba kell ülni.
2023. dec. 29. 17:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!