Milyen könyveket és kurzusokat ajánlotok az alábbi témákban?
Tőzsdei kurzusra egyetlen fillért sem kell/érdemes költened.
Mindent, amit tudni lehet/kell, megtalálod az interneten, ingyen. Pl. az elemzeskozpont.hu egy elképesztően nagy tudásbázis. A technikai elemzés/kereskedés gyakorlati tudnivalóit pedig innen tudod elsajátítani, naponta új webináriumok, december kicsit hézagos az ünnepek miatt, egyébként munkanapokon 3 órás, ingyenes képzés: [link]
Jelenleg, magyar nyelven ez a két tudáshalmaz az, amibe leginkább érdemes időt fektetni.
Az első hozzászóló nagyon szépen leírta, csak annyival egészíteném ki, hogy ami talán még megéri, az az fxtanoda kurzusa, mert egy hónapra 5 ezer forint és nagyon jó alapot ad a kereskedéshez szerintem.
Ezenkívül ha a programozás és a tőzsde/forex érdekel, akkor nagyon szerencsés vagy, biztos nem lesznek anyagi gondjaid :D
Így van, kezdőknek az fxtanoda is jó, s valóban megéri a havi ötezret. (#1 vagyok.)
De nem Szoboszlai/xm helyett, hanem mellette, párhuzamosan.
A tőzsdén mit szeretnél csinálni?
A kereskedés, technikai elemzés, daytrade érdekel vagy a tőzsdei befektetés?
Amit én olvastam, ajánlok (legjobbak felül):
Ben Carlson - Befektetés józan ésszel - Miért célravezetőbb a pénzügyi piacokon (is) az egyszerű, mint az összetett?
Peter Lynch: Sikerrel a tőzsdén
Margin of Safety: Risk-Averse Value Investing Strategies for the Thoughtful Investor by Seth Klarman
Bence Balázs - A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia
Benjamin Graham - Az intelligens befektető
Ezek egy része megvan pdf-ben is, de főleg angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!