Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Vélemények az energetikai...

Vélemények az energetikai mérnök szakról?

Figyelt kérdés
Leginkább az érdekel, hogy mennyire lehet elhelyezkedni.

2023. nov. 20. 18:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem a villannyal jár a legjobban a kérdező, mert koránt sem biztos, hogy az energetika fogja elkápráztatni. Én is arra akartam menni, aztán csak az FPGA-nál kötöttem ki. Sosem lehet előre tudni kit mi fog tényleg érdekelni.

Villannyal mindenfélét is lehet csinálni, nem leszel belekényszerítve egy szakágba. MSc-n lehet csinálni már másféle képzést is. Gépész sem rossz, de nem annyira joker mint a villany. Az Óbudain ha jól tudom van a Siemensnek duális képzése, ahol erőművek automatizálásával foglalkoznak. Ott a gépészettel, pneumatika-hidraulika, turbinákkal is megismerkedsz.

2023. nov. 23. 20:57
 12/12 anonim ***** válasza:
71%

Attól is függ, hogy energetikán belül mivel szeretnél foglalkozni. Egy épületenergetika specializációval nyilván más lehetőségeid lesznek mint pl. atomenergetikával.

Az, hogy maga a képzés elég sokrétű lehet hátrány, de akár előny is. Ha már most tudod, hogy villamos része érdekel, akkor nyugodtan menj villamosmérnöknek. Viszont ha bizonytalan vagy, akkor van pár féléved, hogy az alapozó tárgyak alapján eldöntsd mit is szeretnél később jobban tanulni. Aztán msc-n már mehetsz más szakra is akár.

A második válaszolóra pedig szerintem nem érdemes hallgatni. Évek óta ezt a szöveget nyomja energetikai képzéssel kapcsolatos kérdések alatt, nem túl releváns.

2023. nov. 25. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!