Kresz vizsgán hogy lehet sikeresen átmenni?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy 2x próbáltam meg eddig a kresz vizsgát, előszőr 63, másodszor 64 pontom lett. Rengeteget tanultam, szó szerint betanultam az egész könyvet és mindent megértettem belőle, az elméletet 150% betanultam szinte, ami a könyvben volt. Ehhez képest mindig 1-2 ponton múlik az átmenetel, alig engednek át bárkit. Ott sorra láttam, hogy mindenki citromba-harapott fejjel megy ki, hogy nem sikerült. Olyanokat kérdeznek, ami se az online kurzusban, de még a könyvben sem volt benne. Hogy lehet sikeresen levizsgázni?
Eddig 3x voltam kresz vizsgán (B,C,CE) és egyáltalán nem tapasztaltam olyat, h nehezedő lenne a kérdéssor.
Ezzel az online rendszerrel azt sem értem hogy lehet megbukni? Nem is engednek vizsgázni, amíg nincs X számú sikeres gyakorló vizsgád.
Itt a gyakorin is tapasztalom, hogy sok ember úgy osztja az észt, hogy fingja nincs a KRESZ-szabályokról. Aki leírja az igazat, azt lepontozzák.
Én ezek után nem is csodálkozom.
Manapság ennyire törődnek az emberek a közlekedési szabályokkal. Aki meg vizsgázik belőle, csak át akar menni. Lehet, hogy egyszer át is megy, utána meg közveszélyt jelent az utakon.
Ha te annyit tanultál és gyakoroltál volna mint amit írod, akkor simán átmentél volna. Az meg egyenesen hazugság, hogy olyat kérdeznek ami nincs benne a könyvben.
Párom nem rég vizsgázott. Max pontszámmal ment át elsőre.
17: "van egy ismerősöm, aki taxi sofőr és csak ötödjére ment át a kresz vizsgán"
Hát, ahogyan némelyik vezet, el is tudom képzelni. :-)
Eszembe jut egy történet, még évtizedekkel ezelőtt hallottam. Egy teherautó sofőrt (tehát aki napi szinten vezet teherautót) valami miatt beültettek KRESZ-tesztre és látták, hogy egymás után rontja el a feladatokat. Megkérdezték tőle: "Maga hogyan vezet?" "Hát, a nagy járművet elengedem, a kicsit nem."
Szóval sajnos, aki régóta napi szinten vezet autót, az sem biztos, hogy jobban ismeri a KRESZ-t, mint aki most áll neki tanulni.
Kérdező! Nem kell másokban hibát keresni, meg egyből csalással vádolni a KAV-t! A Kreszt meg kell tanulni és tudni kell használni a gyakorlatban. Az utakon pedig nem lesz 1 perced, hogy eldöntsd ki mehet elsőnek.
Ha papír alapon kellene vizsgázni, mint anno nekem, akkor is csaltak a többiek?
Mondok jobbat! Én honvédségi támogatással csináltam a jogsit, és nekünk a B és C kreszvizsga egyszerre volt. Igen, megkaptuk mindkét kategória tesztlapját, plusz műszaki és munkavédelem, aztán neki lehetett állni. Bámilyen hihetetlen, de 17 évesen elsőre átmentem, pedig nem vagyok agyoniskolázott, általánosban 2-es 3-as voltam, plusz szakmunkás végzettségem van. 30 év után ,47 évesen pedig idén megcsináltam a korlátlan A-t, 1 hibám volt a Kreszvizsgán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!