Elsősegély vizsgán hogyan kell bemutatni az újraélesztést és a stabil oldalfekvést?
Nekünk az oktató rohadt hosszú gyakorlatot mutatott be. A neten néztem a stabil oldalfekvést 1 perc alatt megvan. Nekünk olyanokat is hozzámondott hogy helyszín biztosítása, segítség kérése, koponya, gerinc, hasfal, medence ellenőrzése. Az újraélesztésnél is a segítségkérést mondta pedig mindenhol csak a mozdulat van bemutatva.
Teljesen össze vagyok zavarodva.
Én online tanultam azt is meg a KRESZ-t is otthon egyedül videók alapján. Pontosan ezek miatt nem is bánom, hogy így csináltam, mert ott a videók és leírás alapján annyira egyértelműen le volt írva minden, hogy hatalmas magabiztossággal érkeztem és magasan én tudtam a legtöbbet( szemben sok olyannal akik jelenlétiben csinálták).
Egyébként vizsga biztostól is függ hogyan kéri. Nálunk a legelejétől kellett mondani, helyszín biztosítása stb stb.
Figyelj ettől hogyan buknál meg?! Alapvetően is én ahogy tanultam az elsősegélyt mindenhol ez volt az alap. Mindig mindig csak a helyszín biztosítását nyomták a fejünkbe.
Ilyet ha elmondasz nem bukhatsz meg sőt még örülnek is, hogy ilyen is eszedbe van. Lényegében mindent azzal kell kezdeni.
Én így tanítom. Logikusan!
Ősrégi butaság, hogy súlyos sérültet ne fordítsunk oldalra, ha szükséges! Gerincsérültnél sem fogom hagyni, hogy hanyattfekve megfulladjon pl. hányás esetén!
(sajnos a vizsgáztatók egy része nem így gondolja...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!