Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Nőként milyen szakmát érdemes...

Nőként milyen szakmát érdemes kitanulni,amivel jól lehet vele keresni vidéken is?

Figyelt kérdés

Sziasztok,szerintetek a mai világban nőként milyen szakmát érdemes kitanulni,amivel jól lehet vele keresni vidéken is?

Egyetem se lenne gond

Jelenleg gyermekekkel foglalkozok viszont pályát szeretnék váltani..

2023. jún. 30. 12:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
#9: Ha gyámügyben akarsz dolgozni, akkor a szociálpedagógia szakot kell választanod. De ez egy rettentően stresszes munka, amiben sokan kiégnek. Nem túlzottan lélekemelő ugyanis, ha nap mint nap lecsúszott, szélszőségesen elszegényedett, alkoholfüggő szülők által fenntartott családokat kell látogatnod, ahol a gyerekeknek sem az egészséges lelki, sem az egészséges testi fejlődés feltételei nincsenek meg (mert hó végén zsíroskenyéren élnek, ugyanis a szülők elisszák a kevés segélyt is).
2023. jún. 30. 13:16
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

10-es: nem tudom te mit szívtál de visszavehetnél kicsit a rosszindulatodból.

Sőt, gyakorlatilag olyan szakmákból zártad ki a kérdezőt amire nem is terjedt ki a kérdése (pl. légiutaskísérő... ez hogy jött neked? a kérdező nyilván nem akar vidékről elmenni...)

Másfelől, gyógyped asszisztens végzettsége van, valószínűleg tudja mi fán terem a diszkalkulia.

Sőt, azzal van a legnagyobb gond a kérdésbe, hogy ennyi gyerekkel foglalkozó tanusítványa van és mégis alulfizetett, mert minden ilyen területre szarik magasról a kormány. Szóval messze nem a kérdezővel van gond, hanem az állam hozzáállásával.

2023. jún. 30. 13:21
 13/26 A kérdező kommentje:

#10 “tinikent dolgozni sem akartal”

Tessek?Te ismersz hogy itelkezel?

3 evig kereskedelmi iskolaba jartam es hajnali 6ra jartam gyakorlatra dolgozni

Miutan megszereztem a kereskedelmi ertekesitoit leraktam egy ovodai dajka szakmat,elmentem esti gimibe es 8-12 oraztam mellette,erettsegi utan 2 szakmat leraktam,a gyakorlat is munka volt,es jelenleg is dolgozok kisgyermeknevelokent,340nettot keresek🥲 Szoval nem tudom honnan vetted a “tinikent nem dolgoztal” mondatot,de eleg nevetseges😃

Ha nem mentettek fel volna matekbol erettsegim se lenne😃

2023. jún. 30. 13:26
 14/26 A kérdező kommentje:
#12 Koszonom🙂❤️
2023. jún. 30. 13:28
 15/26 anonim ***** válasza:
22%

tiniként dolgozni = tanulni

esetleg a hiányosságokat pótolva...

Szerintem ez lehet a lényege...

Mindenesetre az előnyöket, a képességeket, a készségeket ugyanúgy számításba kell venni, mint az esetleges korlátokat, jellembeli és egyéb szűrő feltételeket.

Olyan hivatást kell(ene) választanod, amely mind a lehetőségeket, mind a korlátokat szem előtt tartja. Ehhez viszont fontos az őszinte önértékelés.

Amit el tudok képzelni:

- 2. nyelv min B2, C1 szinten

- TB-ügyintéző vagy efféle, ezek most elég kurrensek

- rendezvényszervezés

- sport és rekreáció (bár erről nincs info még, mik a lehetőségek)

Nem tudom, Kedves Kérdező, ezek mennyire relevánsak, de az eddig leírtak alapján talán ezeket a pályákat tudom elképzelni.

2023. jún. 30. 13:34
 16/26 anonim ***** válasza:
14%
A legősibb "szakma" mindíg jól fizet és nem kell hozzá semmi befektetés csak lefektetés! 🙂
2023. jún. 30. 13:43
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
#15: Már ne haragudj meg, de elég rossz tanácsokat adsz a kérdezőnek. Kezdő TB ügyintézőként valaki vidéken semmiképp nem számíthat a havi minimálbérnél sokkal többre. Rendezvényszervezőként úgyszintén. A sport- és rekreációs szervezői pálya pedig telített, nagyon nehéz elhelyezkedni.
2023. jún. 30. 14:48
 18/26 anonim ***** válasza:
84%

"ranyomjak az sni-t,amier a gyogypedagogus tobb penzt is kap a szakszolgalatban"

Mégis hogy a fenében kapna érte több pénzt? "Súlyosabb" diagnózisért szerinted többet fizetnek, vagy mi? Pedagógus bértábla van a szakszolgálatoknál, semmi ilyesmi nem befolyásolja a fizetést. Több hozzászólásoddal egyetértek és empatizálok, de amit írtál, az egy bődületes baromság, már bocsánat.

2023. júl. 1. 00:22
 19/26 anonim ***** válasza:
12%
Ha nem megy a matek, marad az Only fans, ha nem vagy dagadt.
2023. júl. 1. 06:48
 20/26 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem eljött a pillanat, hogy megszerettesd magaddal a számok világát. Esküdni mernék, hogy van rá magyar yt csati is, ha külön kérdésben felrakod, biztos lesz pár tipp.

A nyelvtudás szerintem szórakozva is megszerezhető, legalábbis ami a legnehezebb részeit illeti, tehát szókincs és fluid nyelvtan-nyelvhelyesség. Persze a köznyelv felől közelítve, leginkább úgy, hogy feliratosan nézed azokat a filmeket, amiket akarsz is nézni, de angolt angollal, németet némettel, ésatöbbi. Egy jó nyelvtudással meg utána tudsz kutatni, hogy mi a nyelvtanilag korrekt, meg hogy kikre jellemző az adott eltérő köznyelvi fordulat. Persze ez semmit se ér, ha nem szoksz rá, amikor ott tartasz, hogy képes vagy rá, hogy az adott nyelven gondolkodsz hétköznapi teendőiden, és amikor csak nem cink, beszélsz, lehetőleg felvételre, és visszahallgatva papíron tollal jegyzeteled, min sürgős javítani.

2023. júl. 1. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!