Pótkocsival tolatni, fordulni mennyire nehéz? "E"-s jogsi megszerzése miatti aggodalom (előbbiek miatt)! Nagyon nehéz (átlagos, nem kiemelkedő rátermettséggel) az "E" kategória megszerzése "C" (és azzal sem túl sok, alig pár hónap tapasztalat) után?
A vizsgák (és buktatások) miatt kérdem.
Azért itt mégis csak forduló részek vannak, nem statikus/fix az egész jármű (mint B-nél, C-nél).
Nem lehet általánosítani. Mindenki más.
Nekem kb 2-3 hét kellett ahoz, hogy emberi időn belül sikerüljön egy-egy tolatás és, hogy ne szarjak be mindig amikor tolatni kell.
Biztos van olyan aki pár nap alatt ráérez és olyan is van aki soha nem tanul meg jól tolatni.
szerintem lényegtelen... úgy sem fogsz ott megtanulni, és nem is fognak megtanítani. Nekem is úgy mondták hogy pl "rámpára tolatás" feladatnál akkor állj meg mikor eléred melletted az XY fát, tolatásnál is mittudomén ha a pótkocsi széle elérte a balos alakra ragasztott matricát akkor fordítsd vissza a kormány stb... Ott csak arra tanítanak hogy menj át a vizsgán, szóval teljesen felesleges amiatt aggódnod hogy nehéz vagy nem.
De ha ez megnyugtat, 8 éve kamionozok, már simán betolatok akárhova (nyergessel), aztán kimentem svédországba ahol ilyen 25 méter hosszú szerelvények vannak főleg, és az összes forgózsámolyos, ott hiába a 8 év a hátam mögött, újra meg kellett tanulni tolatni és olyan voltam mint egy 1 napos kezdő :D
Láttam én is azokat a 25.25-ösöket. Kemény dió lehet velük, valóban! :)
Hát jó, kívánom legyen igazatok!
...és legalább a vizsgát nem "tol(at)om" el. :P
Nem ugyanaz a szitu, de autót vezetek évek óta, meg nehézgépet is tudok vezetni. Erre beültem egy szervò nélküli verdába, és alig tudtam vele parkolni, mindenki nekem dudált, az egész parkolò. 😂
Szóval ilyen apróság is közrejátszik sok embernél, nem még kategóriaváltás, vagy más pótkocsival való tolatás, stb.
Én is gondolkodom a C+E-n, de még egyelőre hagyom.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!