Hány vezetési óra alatt érted el a sikeres B kategóriás forgalmi vizsgát?
Szia.
Én 2015-ben kezdtem el a B-s jogsit, majd 2016 Április végén lett meg a forgalmi vizsgám. Elsőre átmentem. Én is csak a kötelező 29+1 órát vettem belőle. Nem kellett pótóra. Ugyanis sokan nem tudják, hogy a 30.-ik óra az már maga a vizsga, előtte úgymond 29 vizsga óra van.
29 kötelező + 11 plusz óra.
De csak azért, mert a km nem volt meg. 36. óránál sikerül elérni az 580 km-t. Utána már csak vezetgettem a vizsgáig, hogy ne essek ki a gyakorlatból.
Az én időmben 20 óra volt a kötelező. Mivel akkor már évek óta rendszeresen vezettem apám mellett vidéki utakon, az oktatóval már csak rutinoztunk és a városi forgalmat gyakoroltunk. Extraként még olyan dolgokat is megtanított, hogyan kell kézifék használata nélkül úgy elindulni emelkedőn, hogy fékezés közben a sarkammal nyomom a gázt. Vagy hogyan lehet gázfröccsel nagyon magas fordulatnál visszakapcsolni, ha egy fékhiba esetén motorfékkel kéne megállnom :-D
A 17. évem betöltése után jó másfél hónappal már megvolt a jogsim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!